Belga gofri
2019. április 07. írta: charliefirpo1

Belga gofri

gofri-1.jpg

 

Kicsit utána jártam ennek a gofri kérdésnek, mitől más a belga gofri,és milyen fajták vannak. Eszerint a cikk szerint az egyetlen, de lényeges különbség az élesztő lehet, amitől belga a belga. Ez most a brüsszeli verzió receptje, a liége-i változat egy kicsit hosszadalmasabbnak tűnhet, azt majd legközelebb. 

Hozzávalók (kb. 16 gofrihoz)
470 g liszt,
Fél zacskó sütőpor,
3,5 dl tej,
3,5 dl szénsavas víz,
20 g élesztő,
150 g olvasztott vaj,
Teáskanálnyi só,
2 evőkanálnyi cukor,
3 tojás, szétválasztva

Egy deci langyos tejben keverjünk el teáskanálnyi barna cukrot, teáskanálnyi lisztet, morzsoljuk bele az élesztőt, szórjunk rá még egy csipet lisztet, tegyük félre negyed órára.
A tojás sárgáját keverjük össze a cukorral. A lisztet szitáljuk tálba a sütőporral, sóval, formáljunk a közepébe mélyedést. Öntsük bele a maradék tejet, tojást, a felfuttatott élesztőt. Kezdjük el keverni (gépi habverővel), közben adjuk hozzá a fokozatosan a vajat is. Ha teljesen bedolgoztuk a tésztába, adjuk hozzá a szénsavas vizet.
A tojásfehérjét csipet sóval verjük kemény habbá, forgassuk a tésztánkba. Fedjük le fóliával, pihentessük 30-40 percet.
A gofrisütőt kapcsoljuk be, ha forró, kenjük be olvasztott vajjal, és kezdjük el sütni a gofrikat. Egy gofrihoz kb. egy merőkanálnyi tészta kell, és kb. 3 percig kell sütni, ez persze függ a kanál méretétől és a gofrisütőnktől is. Ami elkészült tegyük tányérra, de ne takarjuk le, mert megpuhul.

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr714745891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása