fastfood - Utolsó kommentek
blfr4@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://fast-food.blog.hu/2012/02/19/kedvenc_kekszem_citromos_mandulas/full_commentlist/1#c41269594
Válasz erre: Kedvenc kekszem – Citromos mandulás
2022-03-09T14:48:02+01:00
2022-03-09T14:48:02+01:00
Manna74
http://blog.hu/user/539805
<a href="https://fast-food.blog.hu/2012/02/19/kedvenc_kekszem_citromos_mandulas?full_commentlist=1#c41263496" class="reply_nick_337602" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41263496 );">@charliefirpo1</a>: Nagyon köszönöm! :)
https://fast-food.blog.hu/2012/02/19/kedvenc_kekszem_citromos_mandulas/full_commentlist/1#c41263496
Válasz erre: Kedvenc kekszem – Citromos mandulás
2022-03-07T08:43:55+01:00
2022-03-07T08:43:55+01:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="https://fast-food.blog.hu/2012/02/19/kedvenc_kekszem_citromos_mandulas?full_commentlist=1#c41255704" class="reply_nick_539805" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41255704 );">@Manna74</a>:<br />
<a rel="nofollow" href="https://chiliesvanilia.hu/2011/11/28/vanilias-citromos-keksz/">chiliesvanilia.hu/2011/11/28/vanilias-citromos-keksz/</a>
https://fast-food.blog.hu/2012/02/19/kedvenc_kekszem_citromos_mandulas/full_commentlist/1#c41255704
Válasz erre: Kedvenc kekszem – Citromos mandulás
2022-03-04T15:56:24+01:00
2022-03-04T15:56:24+01:00
Manna74
http://blog.hu/user/539805
Milyen néven szerepel a recept a Chili és vanília oldalon?
https://fast-food.blog.hu/2013/03/24/turogomboc_szerintem/full_commentlist/1#c37217184
Válasz erre: Túrógombóc, szerintem
2019-05-21T23:24:40+02:00
2019-05-21T23:24:40+02:00
Zita Czegledy
http://blog.hu/user/1424748
Én szoktam a tésztába tenni lisztet,de tojást nem,csak túró,liszt,vaniliacukor,kevés porcukor,s ezt gyúrom össze gombócnak.fővő vízbe teszem,s közben a zs.morzsát cukrot pirítom majd felöntöm pici vízzel! A tejföl ês porcukor a tetejére,s ennyi.másnapra sisem marad!
https://fast-food.blog.hu/2019/04/21/a_tokeletes_husveti_sonka/full_commentlist/1#c37092024
Válasz erre: A tökéletes húsvéti sonka
2019-04-23T18:15:28+02:00
2019-04-23T18:15:28+02:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
@eßemfaßom meg áll: szerintem tedd túl magad rajta
https://fast-food.blog.hu/2019/04/21/a_tokeletes_husveti_sonka/full_commentlist/1#c37091844
Válasz erre: A tökéletes húsvéti sonka
2019-04-23T17:50:39+02:00
2019-04-23T17:50:39+02:00
eßemfaßom meg áll
http://blog.hu/user/733286
<a href="https://fast-food.blog.hu/2019/04/21/a_tokeletes_husveti_sonka?full_commentlist=1#c37088578" class="reply_nick_337602" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37088578 );">@charliefirpo1</a>: hát a képen nem úgy néz ki mint az a sonka amit az ember a spejzben tart miután visszajött a füstölésből.<br />
<br />
"este tettem be a sütőbe, reggelre kész volt"<br />
<br />
vs. poszt<br />
<br />
"állítsuk a sütőt kb. 75 fokra, melegítsünk egy nagy lábasban vizet 70 fokra, tegyük bele a lefóliázott sonkát (a sonka méretétől függően kicsit vissza fog majd hűlni). Ha nem sikerült elsőre belőni a 68 fokot, adjunk hozzá kevés hideg vizet, vagy ha túlságosan lehűlt, melegítsük kicsit. Tegyük a maghőmérőt a lábasba, fedjük le, tegyük a sütőbe 10 órára. 64-70 fok között tartsuk a hőmérsékletet, ha kell, vegyük lejjebb sütőt 70 fokra."
https://fast-food.blog.hu/2019/04/21/a_tokeletes_husveti_sonka/full_commentlist/1#c37088578
Válasz erre: A tökéletes húsvéti sonka
2019-04-22T20:36:03+02:00
2019-04-22T20:36:03+02:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
@eßemfaßom meg áll: este tettem be a sütőbe, reggelre kész volt. a klasszikus főtsonkát meg már megírtam tavaly. nemtudom mitől igazi a sonka, de ez nem tűnt hamisnak, senem gyorspácolt francsetudjaminek.
https://fast-food.blog.hu/2019/04/21/a_tokeletes_husveti_sonka/full_commentlist/1#c37087682
Válasz erre: A tökéletes húsvéti sonka
2019-04-22T17:05:35+02:00
2019-04-22T17:05:35+02:00
eßemfaßom meg áll
http://blog.hu/user/733286
<a href="https://fast-food.blog.hu/2019/04/21/a_tokeletes_husveti_sonka?full_commentlist=1#c37087614" class="reply_nick_733286" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37087614 );">@eßemfaßom meg áll</a>: Persze megvan az a hátránya a dolognak, hogy nem lehet róla egy klassz modern gasztroposztot összehozni csak simán finom klasszikus főttsonka lesz az eredménye mindenféle matematikázás meg félnapos sütőfigyelés nélkül.
https://fast-food.blog.hu/2019/04/21/a_tokeletes_husveti_sonka/full_commentlist/1#c37087614
Válasz erre: A tökéletes húsvéti sonka
2019-04-22T16:49:43+02:00
2019-04-22T16:49:43+02:00
eßemfaßom meg áll
http://blog.hu/user/733286
Én főztem a sonkát mint mindig (igazi füstölt sonkát, nem ilyen kötözött gyorspácolt francsetudjamit) és "belül puha, omlós lett a hús, abszolút nem száradt ki, illetve a babér, bors ízei mellett megőrizte a füstösséget is."
https://fast-food.blog.hu/2017/06/12/lecsos_mangalica_tarja/full_commentlist/1#c33227959
Válasz erre: Lecsós mangalica tarja
2017-06-13T20:46:38+02:00
2017-06-13T20:46:38+02:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2017/06/12/lecsos_mangalica_tarja?full_commentlist=1#c33227665" class="reply_nick_947109" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33227665 );">@n3spr3ss0</a>: Szia, ha ehetetlenül rágos lett volna, nem írtam volna meg. Pláne nem lenne kedvenc.
https://fast-food.blog.hu/2017/06/12/lecsos_mangalica_tarja/full_commentlist/1#c33227665
Válasz erre: Lecsós mangalica tarja
2017-06-13T19:56:41+02:00
2017-06-13T19:56:41+02:00
n3spr3ss0
http://blog.hu/user/947109
Ez a tarja így,ehetetlenül rágós lesz.
https://fast-food.blog.hu/2016/12/18/tarkonyos_borjuragu/full_commentlist/1#c31986211
Válasz erre: Tárkonyos borjúragu
2016-12-19T06:21:01+01:00
2016-12-19T06:21:01+01:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2016/12/18/tarkonyos_borjuragu?full_commentlist=1#c31982765" class="reply_nick_903549" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31982765 );">@Takács Gyuláné Erzsike</a>: Talán a rizs jobban passzol szerintem a tejszínes ételekhez mint a bulgur, de ki mit szeret ;-)
https://fast-food.blog.hu/2016/12/18/tarkonyos_borjuragu/full_commentlist/1#c31982765
Válasz erre: Tárkonyos borjúragu
2016-12-18T15:47:45+01:00
2016-12-18T15:47:45+01:00
Takács Gyuláné Erzsike
http://blog.hu/user/903549
Köszönöm! Nagyon tetszik ez a recept és van is egy kg szép borjúhúsom a hűtőben. A bulgur köretként szerintem illik hozzá, ha nem akarom tésztával készíteni. Mi a véleményed?<br />
Minden jót kívánok! Bátor nyúl konyhája.
https://fast-food.blog.hu/2016/04/13/csirkeszarnyak_741/full_commentlist/1#c30066178
Válasz erre: Csirkeszárnyak
2016-04-14T11:56:41+02:00
2016-04-14T11:56:41+02:00
sóskatáska
http://blog.hu/user/16877
A csirkeszárny mindenhol bőrös.
https://fast-food.blog.hu/2015/10/28/kaposztas_tetsza_kacsamell/full_commentlist/1#c28462514
Válasz erre: Káposztás tétsza, kacsamell
2015-10-29T16:59:22+01:00
2015-10-29T16:59:22+01:00
Vatador
http://blog.hu/user/1016176
A kacsamellhez van egy régi szenes vasalóm, amit tisztára pucováltam és a lábasok között tartom.<br />
Szeletsütő serpenyőt szárazon (semmi olaj, vagy zsír) fölforrósírok. Kacsamell szárazra törölve, bőre szépen bekockázva. <br />
Ráteszem a forró serpenyőre a bőrös részével lefelé és ráhelyezem a szép tiszta vasalót. (A vasalót a fa fogantyújánál tartani kell, mert hajlamos lecsusszanni a húsról.) Erős lángon sütőm 3 percig. Gyönyörűen nő a kacsazsír a mell körül, gusztusosan serceg. Vigyázzunk, hogy nyálunk ne cseppenjen bele a serpenyőbe!<br />
Megfordítjuk, vasaló rá és 2 percig sütjük változatlanul erős lángon.<br />
Fatálra helyezzük, most sózzuk, borsozzuk. Alufóliával letakarjuk, negyed órát pihen, ez alatt van lehetőségünk aperitif gyanánt szeszes pálinkát fogyasztani. Mértéke intuitív. <br />
Ropogós kovászos kenyér, minimálisan fűszerezett zöld saláta, 16 fokra beállt Cabernet az andornaktályi Bessenyei pincéből, egy szivar (ha van otthon Cohiba, az jó, de ha nincs, nem szégyen) és végül az a kis vörös a második emeletről.<br />
A mell (a kacsáé) másnap, hidegen talán még jobb.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28131570
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-17T20:43:41+02:00
2015-09-17T20:43:41+02:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28094426" class="reply_nick_474075" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28094426 );">@kapusedző</a>: Ha egy kutyával nem is vetélkednék, de az izlelésem még eléggé a helyén van.<br />
Én még azt tanultam, hogy akkor fűszerezem jól az ételt, ha nem hallik ki belőle egyik fűszer sem ...
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28112402
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-15T20:08:05+02:00
2015-09-15T20:08:05+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28092972" class="reply_nick_290897" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28092972 );">@Andrass9</a>: "Ahány szakács annyi időpont", ahogy idézted is. Nos, akkor azok a szakácsok jó ha tudják, hogy a lényeg az, hogy az alkohol elpárologjon a borból/ételből, az íze viszont benne maradjon úgy ahogy kell, zamattal, mindennel együtt ;) A bor késlelteti a hús puhulását, de gazdagítja az ízét, ergo akkor kell az ételhez adni, amikor a zamata még benne marad, de az alkohol már "elköszön" belőle ;) Ez hústól függően az utolsó 10-30 perc. A Duna menti öreg halászok pl. szintén tesznek vörösbort a halászlébe az utolsó 5-10 percben, mert egyben tartja a halat, a hal húsát, így nem fog szétesni (és tényleg!). Van egy jó tanulmány (Szabó Zoltán: A halfőzés fortélyai a Közép-Duna mentén (2013-ban jelent meg). A könyvben a Közép-Duna-menti halászlé (és hal) főzési szokásokat írja le, saját gyűjtés alapján a XXI-ik században!). Meg fogsz lepődni, de egy kb. 120 km-es Duna szakaszon több száz (!!!) féle halészlé készítési mód létezik (mindegyik dunai), és mindegyik házi (és az író még írja is, hogy ez a gyűjtemény sajnos nem teljes).<br />
De vissza a marhához:<br />
Én pl. 2 nap múlva készítek egy isteni bográcsos vegyes pörköltet (sertésköröm, sertéscsülök, marhanyak (az arányokat majd írom), és a titkok: az előre összeállított friss fűszeres száraz pác (összenyomott borókabogyó, kakukkfű, lestyán és rozmaring, amibe marhahús került pár napja pácolódni, majd a só és bors lesz a kiegészítőjük a főzés napjánn). Abba a pörköltbe is kerül majd vörösbor, de csak a végén, miután a krumpli is belekerült (hiszen az szív mindent magába, de az ételben is hagy egy keveset az alapanyagok gazdagságából). Ha érdekel a héten fent lesz a blogomon ;)
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28112254
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-15T19:51:12+02:00
2015-09-15T19:51:12+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28092812" class="reply_nick_337602" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28092812 );">@charliefirpo1</a>: Én nem azt írtam, hogy rossz minőségű bort kell adni az ételhez ;) Sőt! Rossz minőségű bort SEHOVÁ (sem belénk, sem az ételbe nem) :)
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28094426
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T17:11:02+02:00
2015-09-13T17:11:02+02:00
kapusedző
http://blog.hu/user/474075
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28092972" class="reply_nick_290897" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28092972 );">@Andrass9</a>: Négy kiló húsnál ha te megérzel egy gerezd fokhagymát, akkor neked jobb szaglásod van, mint egy kutyának...
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28094058
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T16:14:08+02:00
2015-09-13T16:14:08+02:00
Void Bunkoid
http://blog.hu/user/169086
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28093664" class="reply_nick_121159" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28093664 );">@petimegmondja</a>: +1, sőt inkább plusz száz, eddig ez a legkorrektebb komment, végre valaki, aki tud pörköltet főzni :)
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28093664
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T15:13:54+02:00
2015-09-13T15:13:54+02:00
petimegmondja
http://blog.hu/user/121159
Elég parttalan vita folyik itt különböző kérdésekben. <br />
A klasszikus tanok szerint a kömény csak a sertéspörkölt fűszere. A fokhagyma mindegyiké és ízlés szerint adagolandó.<br />
A húst a bográcsban a hagymával együtt kell pirítani, pirospaprika nélkül. Azt az első zsírjárapiruláskor kell belerakni és felengedni, mivel a hús először levet fog ereszteni. Ezután végig a lehető legrövidebb lén kell párolni, különben a hús csak főni fog. A hátrányok közismertek (maillard reakció elmaradása, a kollagén átalakulása zselatinná hátráltatása, sokkal hosszabb főzési idő, "főttes" hús íz, stb.)<br />
A bor puhulást hátráltató hatása komplett nonszensz. Akkor minek pácolnánk húst borban?! Alkohol tartalmú folyadékot soha nem adunk a főzés végén az ételhez, kivéve, ha nem az aromaanyagok, hanem az alkohol dominanciáját szeretnénk.<br />
A hagyma, zöldpaprika és paradicsom alapvető a pörköltbe, csak a mennyiséggel kell vigyázni, lévén mindhárom édesít.<br />
A füstölt paprikaőrlemény már 100 éve is létezett Magyarországon, csak túl macerás volt a cucilista nagyüzemi időkben, így kikopott, pedig nagyszerű ízfokozó.<br />
A só kérdés vallási jellegű, nem kívánnék állástfoglalni.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28092972
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T12:17:31+02:00
2015-09-13T12:17:31+02:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28092220" class="reply_nick_38864" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28092220 );">@qwertzu</a>: Nem csak importálják, itton is készül, pl. Farkas András paprikaműhelyében.<br />
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28092314" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28092314 );">@motoroskonyhaja</a>: +1 <a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28092812" class="reply_nick_337602" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28092812 );">@charliefirpo1</a>: amire persze jó válasz az általad idézett cikk, ahol "ahány szakács, annyi időpont" a bor beletevésére :)<br />
Sóban egyetértek veled. Én még használok Himalája sót, valamint parajdit is. Egyre ritkábban nyúlok az asztali só után.<br />
Az az egy girizd fokhagyma meg pont azt a kis háttérillatot adja, amire szükség van!
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28092812
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T11:37:41+02:00
2015-09-13T11:37:41+02:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28092314" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28092314 );">@motoroskonyhaja</a>: Itt egy érdekes cikk bor és étel témában.<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.origo.hu/tafelspicc/ital/20140102-mit-jelent-az-hogy-fozobor.html">www.origo.hu/tafelspicc/ital/20140102-mit-jelent-az-hogy-fozobor.html</a><br />
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28092220" class="reply_nick_38864" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28092220 );">@qwertzu</a>: olyan 300-350 forint egy kisebb adag, ami jó pár hónapig elég. Teljesen más ízt ad mint a füstölt szalonna.<br />
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28091328" class="reply_nick_1009766" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28091328 );">@Tefan</a>: Steak shop a fővám téren, de csak előrendeléssel. <br />
A tengeri sóról meg csak annyit, hogy mindenki azt használ amit szeret, megszokott. Egyszer sem írtam hogy jobb / egészségesebb, stb. Ami miatt mindig megemlítem az inkább az, hogy kicsit enyhébben sós mint az asztali sók, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28092754
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T11:26:26+02:00
2015-09-13T11:26:26+02:00
dobcsab
http://blog.hu/user/805198
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28092314" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28092314 );">@motoroskonyhaja</a>: Nálad a pont, épp most akartam leírni, hogy a sok lényegtelen (milyen paprika,paradicsom,kell-e fokhagyma, milyen só)vitáznak, miközben a lényeg, hogy a vörösbor csak a végén kerül bele, mert attól nem puhul a hús!!!
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28092730
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T11:23:08+02:00
2015-09-13T11:23:08+02:00
különvélemény2
http://blog.hu/user/662602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28091304" class="reply_nick_474075" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28091304 );">@kapusedző</a>: "4 kiló húshoz minek egy gerezd fokhagyma?"<br />
<br />
Ezt én sem értem.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28092314
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T10:22:18+02:00
2015-09-13T10:22:18+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
A bort az utolsó 20 percben tedd az ételhez, mert ha az a elején öntöd hozzá lassabban puhul meg a hús (ahogy nálad is). Így nem kell 6 óra neki, hanem elég 3-4.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28092298
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T10:20:04+02:00
2015-09-13T10:20:04+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28092238" class="reply_nick_38864" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28092238 );">@qwertzu</a>: Bizonyos szemszögből igen. Csak az nem mindegy, hogy az a tenger több millió éve létezett és mára bányászni kell azt a sót, vagy a jelenlegi koszos tengerekből nyerik ki párologtatással... :)
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28092238
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T10:12:09+02:00
2015-09-13T10:12:09+02:00
qwertzu
http://blog.hu/user/38864
Minden só tengeri só. Vagyis tengervíz elpárolgásával és a só visszamaradásával jön létre.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28092220
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T10:10:49+02:00
2015-09-13T10:10:49+02:00
qwertzu
http://blog.hu/user/38864
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28091034" class="reply_nick_14067" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28091034 );">@hagyma</a>: A füstölt paprika olyan helyen indokolt, ahol nem terjedt el a füstölt-szalonna. Rendes pörköltet füstölt szalonna zsírjáról indít az ember, és akkor nem kell ilyen külföldi sznob izékkel vacakolni. <br />
<br />
Nyilván jó dolog amúgy, de Magyarországon kis mennyiségben importálják, drága.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28092206
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T10:09:21+02:00
2015-09-13T10:09:21+02:00
WYW
http://blog.hu/user/94090
Nem rossz ez recept, de én az őrölt paprikát (különösen 5-6 órás főzés esetén) nem teszem bele csak az utolsó kb. 20 percre.<br />
<br />
Marhapofából még nem főztem, de ki fogom próbálni.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28092136
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T10:00:56+02:00
2015-09-13T10:00:56+02:00
fuszujka
http://blog.hu/user/453680
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28090454" class="reply_nick_816282" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28090454 );">@mismásoló szalon</a>: de jót röhögtem rajtad, köszi! :D<br />
<br />
Azért légyszi nézz már utána, hogy az "édespaprikát" hogyan kell írni.<br />
...ha megtaláltad: elárulom, a sok okoskodó marhaság alapján amit leírtál, a gasztronómiához is pont annyira értesz, mint a helyesíráshoz. :D
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091890
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T09:34:31+02:00
2015-09-13T09:34:31+02:00
Parajpuding
http://blog.hu/user/139393
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28090454" class="reply_nick_816282" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28090454 );">@mismásoló szalon</a>: nem elég, hogy egy szánalmas önjelölt szakács és magyar tanár vagy, ráadásként még egy primitív bunkó is.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091452
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T08:17:25+02:00
2015-09-13T08:17:25+02:00
pepin_nymburk
http://blog.hu/user/162061
Paradicsom felesleges marhapörköltbe, sertéshez vagy csirkéhez még elmegy. Fokhagyma szintén nem marhához való.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091418
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T08:07:43+02:00
2015-09-13T08:07:43+02:00
Chayenne
http://blog.hu/user/863503
Elképesztő, hogy egy pörköltön hogy tudtok vitázni meg anyázni......mi a fenétől van ekkora indulat bennetek?! Ölitek egymást a paprikák miatt - nevetséges óvodások!
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091348
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T07:45:45+02:00
2015-09-13T07:45:45+02:00
kapusedző
http://blog.hu/user/474075
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28091328" class="reply_nick_1009766" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28091328 );">@Tefan</a>: Erzsébeti piac hátulja, csak marhahúst árulnak, én 20 éve csak ott veszek marhahúst.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091332
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T07:41:53+02:00
2015-09-13T07:41:53+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
Még nem dolgoztam pofával, de már ettem. A lábszárról már átnyergeltem a nyakra pörkölt kategóriában, de mondják, hogy egy pörkölt annál jobb, minél távolabb van a hús az állat közepétől :) (Köröm, Pofa..) Bár a pacal az állat közepe, és az is nagy kedvenc.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091328
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T07:41:33+02:00
2015-09-13T07:41:33+02:00
Tefan
http://blog.hu/user/1009766
Nem veszekedni kellene, hanem azt leírni, hogy hol kaphat az egyszerű vásárló marhapofát?<br />
(A tengeri só, az tényleg faszság!)
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091324
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T07:39:30+02:00
2015-09-13T07:39:30+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
Amúgy a színén és a húskockák szélének elkenődésén látszik, hogy marha omlós lett a hús, jó húzós szafttal! Nagykirályság! No és persze a főzés közben, ha hat órán át tart, nem kevés fröccs fér a szakácsba se! :)
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091312
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T07:37:42+02:00
2015-09-13T07:37:42+02:00
kapusedző
http://blog.hu/user/474075
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28091284" class="reply_nick_123963" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28091284 );">@funfun</a>: A marhalábszár mióta száraz? Abból és a nyakból lehet a legjobb pörköltet vagy paprikást készíteni.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091310
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T07:37:24+02:00
2015-09-13T07:37:24+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
a gerezd foki az fej foki?<br />
Valami nagyon hasonlóan csinálnám én is! Sőt, fogom is!
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091304
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T07:35:31+02:00
2015-09-13T07:35:31+02:00
kapusedző
http://blog.hu/user/474075
4 kiló húshoz minek egy gerezd fokhagyma? Vagy rakj bele bőséggel, vagy hagyd a francba. Egyébként amit készítettél, az paprikás, nem pörkölt. Nézz utána a különbségnek. :) A marhahús szereti az őrölt köményt, legközelebb ne hagyd ki.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091284
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T07:23:57+02:00
2015-09-13T07:23:57+02:00
funfun
http://blog.hu/user/123963
Bogrács helyett kukta! Gyorsabban megpuhul a marhahús (és minden más), és az ízek is sokkal jobban megmaradnak. Rá se kell nézni, levet sem kell pótolni. Ha lekapcsoltam, még sokáig fő benne a hús, legalább 1 órát szoktam állni hagyni a kinyitásig. Ráadásul lakásban is bármikor használható a kukta, szemben a bográccsal. Amúgy bográcsozni jó dolog.<br />
Pörkölt: hát én is mindig teszek bele paprikát, paradicsomot, persze mértékkel. Jó ízt ad. Fokhagyma, kömény marha- és disznóhúsból készült pörkölthöz mindig kerül, ha én csinálom. Csípős paprikát is szeretek belefőzni, mértékkel. Ami fontos, mindig legyen zsírosabb hús, a száraz combból, lábszárból nem lesz igazán jó ízű. <br />
Egyébként ízlések és pofonok, ki így készíti, ki úgy, ki így szereti, ki úgy. Ezen kár veszekedni.<br />
Én sem szeretem a divat-marhaságokat, nem attól lesz jó a kaja, legfeljebb trendi a recept.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091108
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T05:20:03+02:00
2015-09-13T05:20:03+02:00
hagyma
http://blog.hu/user/14067
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28091074" class="reply_nick_816282" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28091074 );">@mismásoló szalon</a>: elarulom Magyar okor, hogy a a fustolt paprika nem marhasag es a porkoltbe kell nemi paradicsom<br />
es ha valaki tengeri sot hasznal, hat hagy tegye mar<br />
barom
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091074
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T04:07:27+02:00
2015-09-13T04:07:27+02:00
mismásoló szalon
http://blog.hu/user/816282
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28091034" class="reply_nick_14067" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28091034 );">@hagyma</a>: <br />
Elárulom, amerikai idióta, hogy nagyjából minden komolyabb erőspaprika valamiféle csili a bogyiszlóit kivéve.<br />
A cseresznyepaprikától a macskapöcse paprikáig.<br />
<br />
És mindnek más íze van, nemcsak csípnek.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28091034
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T03:01:58+02:00
2015-09-13T03:01:58+02:00
hagyma
http://blog.hu/user/14067
a fustolt paprika is orolt, jot tud dobni egy ilyen kajan es nem divatmarhasag es orolt paprika minden porkoltbe kell meghogy csili, micsoda divatmajpmkodas mar/<br />
izles szerint mehet bele fokhagyma is<br />
/en is szoktam/<br />
tv paprika helyett en zold hegeyset rakok bele de 1-2 tv-t siman elbir<br />
paradicsomot minden porkoltbe teszek, ekkora mennyiseghez 3-4 nem tul sok<br />
<br />
jo kis recept ez, ennem
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28090976
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T01:56:10+02:00
2015-09-13T01:56:10+02:00
mismásoló szalon
http://blog.hu/user/816282
<a href="http://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt?full_commentlist=1#c28090684" class="reply_nick_821871" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28090684 );">@csentecsa</a>: <br />
Te tudsz olvasni?<br />
Vagy szerinted füstölt = őrölt?<br />
Te melyik bolygóról jöttél?<br />
<br />
Ja, a szerzőnek: az édespaprika egybeírandó.
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28090862
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-13T00:34:36+02:00
2015-09-13T00:34:36+02:00
vizsla_barat
http://blog.hu/user/46719
A fokhagymát en sem értem. Kömény mag? Bors?
https://fast-food.blog.hu/2015/09/12/vorosboros_marhapofaporkolt/full_commentlist/1#c28090454
Válasz erre: Vörösboros marhapofapörkölt
2015-09-12T23:07:15+02:00
2015-09-12T23:07:15+02:00
mismásoló szalon
http://blog.hu/user/816282
Fokhagyma nélkül, lecsópaprika és kápia nélkül, paradicsom nélkül (nem lecsó ez, baszd meg!, pörkölt!) tarhonyával.<br />
<br />
Őrölt paprika helyett zöldpaprika vagy valamilyen friss (azaz nem szárított, őrölt stb.) csili, illetve lehetőleg többféle csili.<br />
<br />
A füstölt paprika marhaság.<br />
Ahogy a tengeri só is. Sima só tökéletes.<br />
<br />
Hagyjuk ezeket a divatmarhaságokat a picsába.<br />
<br />
Ja, kell még egy helyesírási szótár. A főzés leírásához.
https://fast-food.blog.hu/2015/02/15/vaddiszno_porkolt_392/full_commentlist/1#c26483517
Válasz erre: Vaddisznó pörkölt
2015-03-16T02:35:40+01:00
2015-03-16T02:35:40+01:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
Jó a recept, a sült paprikák füstös édessége biztosan jól illik a vaddisznóhoz. Jó módszer a raguk sütőben készítése. Lejjebb is lehet menni a hőmérséklettel (10-120 fok), csak tovább tart.
https://fast-food.blog.hu/2015/02/15/vaddiszno_porkolt_392/full_commentlist/1#c26168559
Válasz erre: Vaddisznó pörkölt
2015-02-16T11:13:47+01:00
2015-02-16T11:13:47+01:00
sas70
http://blog.hu/user/245467
Párszor már főztem vaddisznó pörköltet, de nem így. És még véletlenül sem fogom így csinálni. És a csilit, meg az olíva olajat is kihagynám. <br />
Aki meg cifrázni akarja, az cifrázhatja, de minek?
https://fast-food.blog.hu/2015/02/15/vaddiszno_porkolt_392/full_commentlist/1#c26167489
Válasz erre: Vaddisznó pörkölt
2015-02-16T09:57:11+01:00
2015-02-16T09:57:11+01:00
Gergely_it
http://blog.hu/user/861514
Mi itt (olaszo.) inkább raguhoz hasonlóan (de csak hasonlóan: pörkölt-nagyságú, sőt, darabokra vágva, és nem finomra, mint a ragut) készítjük el - hagyma, fokhagyma, zeller, répa az alap (olivaolajon megfuttatva), majd erre rá az egy-másfél üveg minőségi vörösborban (vizet nem haszhálunk) és zsályával, rozmaringgal, zellerrel, répával, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel egész éjszaka "áztatott" hús, végül paradicsom(sűrítmény). Lassan-lassan készre főzve. És persze nokedli helyett tészta (leginkább tagliatelle).
https://fast-food.blog.hu/2015/02/15/vaddiszno_porkolt_392/full_commentlist/1#c26167263
Válasz erre: Vaddisznó pörkölt
2015-02-16T09:37:41+01:00
2015-02-16T09:37:41+01:00
csepke
http://blog.hu/user/21001
hát ennél bonyolultabban talán nem is lehetne elkészíteni, de talán még pár edényt össze lehetett volna koszolni ezzel az egy db nyomorult pörkölttel
https://fast-food.blog.hu/2015/02/15/vaddiszno_porkolt_392/full_commentlist/1#c26162335
Válasz erre: Vaddisznó pörkölt
2015-02-15T21:33:20+01:00
2015-02-15T21:33:20+01:00
jet set
http://blog.hu/user/384788
De a mangalica szalonna meg az olívaolaj ugye csak divathóbortból került bele?
https://fast-food.blog.hu/2014/10/04/tatarbifsztek_a_les_halles-bol/full_commentlist/1#c24736855
Válasz erre: Tatárbifsztek a Les Halles-ból
2014-10-15T12:37:57+02:00
2014-10-15T12:37:57+02:00
Tina Recept
http://blog.hu/user/806924
Kedves webmester,<br />
<br />
Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, <a rel="nofollow" href="http://www.mytaste.hu">www.mytaste.hu</a> ahol a felhasználók válogathatnak több mint 125 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, a keresőnk segítségével könnyen megtalálják a felhasználók a receptjeid. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes. <br />
A facebookon hetente publikálunk a bloggerek receptjeiből és egyre népszerűbb az oldalunk. <br />
<br />
Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak. Hónaponta közel 50 millió latogatónk van és ez a szám hónapról hónapra növekedik.<br />
<br />
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.<br />
<br />
Üdvözlettel,<br />
Tünde<br />
info@mytaste.hu
https://fast-food.blog.hu/2014/08/31/moussaka_a_tokeletes_nyari_egytaletel/full_commentlist/1#c24335939
Válasz erre: Moussaka, ismét!
2014-09-01T10:50:00+02:00
2014-09-01T10:50:00+02:00
Tina Recept
http://blog.hu/user/806924
Kedves webmester,<br />
<br />
Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, <a rel="nofollow" href="http://www.mytaste.hu">www.mytaste.hu</a> ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.<br />
<br />
Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.<br />
<br />
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.<br />
<br />
Üdvözlettel,<br />
Tünde<br />
info@mytaste.hu
https://fast-food.blog.hu/2014/06/29/gyros_364/full_commentlist/1#c23597269
Válasz erre: GYROS
2014-06-29T20:54:55+02:00
2014-06-29T20:54:55+02:00
Túrós (törölt)
http://blog.hu/user/469123
Ha a tortillát veszem akkor talán mondható fast-nak, amúgy meg sztem elég sok vele a vacakolás
https://fast-food.blog.hu/2014/05/04/eljen_majus_elseje_csulkospacal/full_commentlist/1#c22793426
Válasz erre: Csülköspacal
2014-05-05T15:16:36+02:00
2014-05-05T15:16:36+02:00
laci_52
http://blog.hu/user/576281
Nekem krumpli nélkül, a szaftját friss kenyérrel tunkolva jön be a pacal.<br />
<br />
Nagyon finom lesz, ha a főzés vége felé gombát is teszünk bele.
https://fast-food.blog.hu/2014/02/23/salata_kacsaval_gyumolcsokkel/full_commentlist/1#c21821531
Válasz erre: Saláta kacsával, gyümölcsökkel
2014-03-03T15:24:16+01:00
2014-03-03T15:24:16+01:00
Tina Recept
http://blog.hu/user/806924
Kedves webmester,<br />
<br />
Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, <a rel="nofollow" href="http://www.osszesrecept.hu/">www.osszesrecept.hu/</a> ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.<br />
<br />
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.<br />
<br />
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.<br />
<br />
Üdvözlettel,<br />
Tünde<br />
info@osszesrecept.hu
https://fast-food.blog.hu/2014/01/16/hatszin_keksajttal_yorkshire_pudding/full_commentlist/1#c21445113
Válasz erre: Steak kéksajtos fűszervajjal, Yorkshire pudding
2014-01-17T19:47:26+01:00
2014-01-17T19:47:26+01:00
Zakk (törölt)
http://blog.hu/user/703027
A mindenhol gomba módra szaporodó gasztronómiai blogok fostengeréből ez a poszt úgy emelkedik ki mint a Kilimanjaro! Well done!
https://fast-food.blog.hu/2013/09/30/krumplifozelek_korianderrel_fuszeres_oldalassal/full_commentlist/1#c20707524
Válasz erre: Krumplifőzelék korianderrel, petrezselyemmel, zöldhagymával, és persze az oldalas
2013-10-01T07:15:50+02:00
2013-10-01T07:15:50+02:00
Skunkworks
http://blog.hu/user/334587
Ez már valami. :-)
https://fast-food.blog.hu/2011/07/27/perkelt_2/full_commentlist/1#c20669421
Válasz erre: Perkelt
2013-09-25T07:40:10+02:00
2013-09-25T07:40:10+02:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
Hát mert így adjàk, és így is szoktam kérni ;-) gondolom egyszerûbb kiírni mint azt hogy kicsontozott csülök
https://fast-food.blog.hu/2011/07/27/perkelt_2/full_commentlist/1#c20668095
Válasz erre: Perkelt
2013-09-24T21:12:15+02:00
2013-09-24T21:12:15+02:00
serci
http://blog.hu/user/372359
miért nem csülök,vagy köröm? lábszár?
https://fast-food.blog.hu/2013/08/03/gazpacho_967/full_commentlist/1#c20344294
Válasz erre: Gazpacho
2013-08-05T09:16:00+02:00
2013-08-05T09:16:00+02:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2013/08/03/gazpacho_967?fullcommentlist=1#c20337095" class="reply_nick_808935" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20337095 );">@Tekintsa Vakumba</a>: Jaigen, persze, babbal is :) (és tényleg van :)
https://fast-food.blog.hu/2013/08/03/gazpacho_967/full_commentlist/1#c20337095
Válasz erre: Gazpacho
2013-08-03T16:23:37+02:00
2013-08-03T16:23:37+02:00
Tekintsa Vakumba
http://blog.hu/user/808935
Vagy babbal is biztos fintsee :D
https://fast-food.blog.hu/2013/07/26/steak_szendvics/full_commentlist/1#c20294467
Válasz erre: Steak szendvics 3033
2013-07-27T13:44:51+02:00
2013-07-27T13:44:51+02:00
THLM
http://blog.hu/user/93058
Nekem is tetszik, bár én nem tudom ma kipróbálni. :)
https://fast-food.blog.hu/2013/07/26/steak_szendvics/full_commentlist/1#c20294231
Válasz erre: Steak szendvics 3033
2013-07-27T12:47:37+02:00
2013-07-27T12:47:37+02:00
csillaberk
http://blog.hu/user/809370
Ez tetszik, még ma ki fogom próbálni!
https://fast-food.blog.hu/2013/07/04/ossobuco_in_bianco_a_feher/full_commentlist/1#c20211803
Válasz erre: Ossobuco in bianco
2013-07-15T12:50:51+02:00
2013-07-15T12:50:51+02:00
Nescobar Aloplop
http://blog.hu/user/808470
Na, bejelentkezem, új passom van, éljen a bab
https://fast-food.blog.hu/2013/07/04/ossobuco_in_bianco_a_feher/full_commentlist/1#c20152943
Válasz erre: Ossobuco in bianco
2013-07-04T22:01:29+02:00
2013-07-04T22:01:29+02:00
Romanee Conti
http://blog.hu/user/349791
Mi is nekifutottunk, szerintem nem lehet összehasonlítani (azt akartam írni, hogy jobb a paradicsomos változat, de az jutott az eszembe, nehezen összehasonlítható). Más a kettő.
https://fast-food.blog.hu/2013/06/11/azsiai_kacsa_narancsos_reteksalata_meg_nehany_gondolat_a_kacsamellrol/full_commentlist/1#c20001254
Válasz erre: Ázsiai kacsa, meg néhány gondolat a kacsamell sütéséről
2013-06-11T22:54:46+02:00
2013-06-11T22:54:46+02:00
BigPi
http://blog.hu/user/197650
Kacsából, csak a serpenyős, rakott, filézett, bőr nélküli kacsamellet szeretem.<br />
De leírás alapján ez sem lehet rossz.
https://fast-food.blog.hu/2013/05/29/zoldborsos_tokany/full_commentlist/1#c19926096
Válasz erre: Zöldborsós tokány
2013-05-30T13:43:21+02:00
2013-05-30T13:43:21+02:00
Húsimádó
http://blog.hu/user/795731
Nagyon ízléses tálalás, szép fotók, és biztos az íz is kiváló
https://fast-food.blog.hu/2013/05/15/rizotto_fustolt_pisztranggal_poreval/full_commentlist/1#c19775436
Válasz erre: Rizottó füstölt pisztránggal, póréval
2013-05-15T19:04:18+02:00
2013-05-15T19:04:18+02:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
őőőő, biztos? :))<br />
<a rel="nofollow" href="https://it.wikipedia.org/wiki/Fagotto">it.wikipedia.org/wiki/Fagotto</a><br />
<br />
amúgy meg igen, lesz majd :D
https://fast-food.blog.hu/2013/05/15/rizotto_fustolt_pisztranggal_poreval/full_commentlist/1#c19773305
Válasz erre: Rizottó füstölt pisztránggal, póréval
2013-05-15T13:39:46+02:00
2013-05-15T13:39:46+02:00
janikahhh (törölt)
http://blog.hu/user/23295
Csinálhatnál egyszer babottót is :) Olaszul fagotto :D:D:D
https://fast-food.blog.hu/2013/05/07/carne_asada_frijoles_refritos_tortillas/full_commentlist/1#c19719315
Válasz erre: Carne asada, frijoles refritos, tortillas
2013-05-08T11:44:13+02:00
2013-05-08T11:44:13+02:00
Húsimádó
http://blog.hu/user/795731
Gyönyörű húsok és fotók, szuper húsétel
https://fast-food.blog.hu/2013/05/07/carne_asada_frijoles_refritos_tortillas/full_commentlist/1#c19713171
Válasz erre: Carne asada, frijoles refritos, tortillas
2013-05-07T13:13:54+02:00
2013-05-07T13:13:54+02:00
janikahhh (törölt)
http://blog.hu/user/23295
NAvégre, valami rendes recept mán :)
https://fast-food.blog.hu/2013/03/24/turogomboc_szerintem/full_commentlist/1#c19368498
Válasz erre: Túrógombóc, szerintem
2013-03-25T18:07:23+01:00
2013-03-25T18:07:23+01:00
eperke76
http://blog.hu/user/422213
<a href="http://fast-food.blog.hu/2013/03/24/turogomboc_szerintem?fullcommentlist=1#c19357721" class="reply_nick_603675" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19357721 );">@mirx</a>: Úgy látom elkaptad a lényeget. Gratulálok.
https://fast-food.blog.hu/2013/03/17/sajt_torta_new_york_style/full_commentlist/1#c19360361
Válasz erre: Sajt torta, New York-style
2013-03-25T08:46:18+01:00
2013-03-25T08:46:18+01:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2013/03/17/sajt_torta_new_york_style?fullcommentlist=1#c19356030" class="reply_nick_138379" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19356030 );">@AnnGel</a>: Szia, hát én "gyártom" a szokásos módon, ami marad vanília héj, azt beledobom egy befőttes üvegnyi porcukorba. Ebből használtam 120 g-ot, emiatt írtam hogy vagy ilyen ha van, vagy friss vanília magja. Vagy akkor porcukor + 2 tasak vaníliás cukor mondjuk, ahogy tippelted is ;)
https://fast-food.blog.hu/2013/03/24/turogomboc_szerintem/full_commentlist/1#c19357721
Válasz erre: Túrógombóc, szerintem
2013-03-24T17:05:59+01:00
2013-03-24T17:05:59+01:00
mirx
http://blog.hu/user/603675
mit keres a "fehérje" szó egy ételről szóló írásban? vagy ez valami testépítőblog esetleg
https://fast-food.blog.hu/2013/03/24/turogomboc_szerintem/full_commentlist/1#c19356974
Válasz erre: Túrógombóc, szerintem
2013-03-24T14:51:48+01:00
2013-03-24T14:51:48+01:00
replikátor
http://blog.hu/user/289507
túrógombóc az élet és a kung-fu panda eszenciája :)
https://fast-food.blog.hu/2013/03/17/sajt_torta_new_york_style/full_commentlist/1#c19356030
Válasz erre: Sajt torta, New York-style
2013-03-24T12:06:04+01:00
2013-03-24T12:06:04+01:00
AnnGel
http://blog.hu/user/138379
Szia, azt írod, hogy vaníliás porcukor 120g, szóval 120 g porcukor + 1 v 2 zacskó vaníliás cukor? Mert egy zacskó 8 g, gondolom nem 15 zacskóval kell belőle :)
https://fast-food.blog.hu/2013/03/17/sajt_torta_new_york_style/full_commentlist/1#c19311472
Válasz erre: Sajt torta, New York-style
2013-03-19T16:56:46+01:00
2013-03-19T16:56:46+01:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2013/03/17/sajt_torta_new_york_style?fullcommentlist=1#c19309474" class="reply_nick_776418" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19309474 );">@Zsozsozsozso</a>: Szia, keress egy magasabb falú tepsit, amiben a sütőforma "kényelmesen" belefér. Tedd bele a sütőformát ha kész a krém, és öntsd fel forró vízzel, úgy hogy az kb. a forma feléig érjen.
https://fast-food.blog.hu/2013/03/17/sajt_torta_new_york_style/full_commentlist/1#c19309474
Válasz erre: Sajt torta, New York-style
2013-03-19T12:55:10+01:00
2013-03-19T12:55:10+01:00
Zsozsozsozso
http://blog.hu/user/776418
Tegyük vissza a sütőbe, és süssük vízfürdőben egy órát 170 fokon, majd 150 fokon még fél-háromnegyed órát.<br />
Azt szeretném megtudni, hogy a vízfürdőben sütés mit takar.<br />
Előre is köszi a választ.
https://fast-food.blog.hu/2013/03/17/sajt_torta_new_york_style/full_commentlist/1#c19298379
Válasz erre: Sajt torta, New York-style
2013-03-18T13:08:42+01:00
2013-03-18T13:08:42+01:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2013/03/17/sajt_torta_new_york_style?fullcommentlist=1#c19295047" class="reply_nick_158938" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19295047 );">@Krutzifix</a>: Köszönöm az észrevételt. A hozzávalók felsorolásából talán egyértelmű lesz. Tojás - > egész tojás (fehérje + sárgája), plusz egy tojás sárgája. Vanília zárójelben - > a vanília mag hozzáadása, amennyiben nem vaníliás cukrot használtunk. Emiatt a zárójel. Bár abban most nem vagyok biztos, hogy vajon elé is kell-e vessző, mivel a felsorolás része.
https://fast-food.blog.hu/2013/03/17/sajt_torta_new_york_style/full_commentlist/1#c19295047
Válasz erre: Sajt torta, New York-style
2013-03-18T09:00:23+01:00
2013-03-18T09:00:23+01:00
Krutzifix
http://blog.hu/user/158938
Ebben a mondatban némi zavart érzek: "Végül adjuk hozzá egyesével a tojásokat, sárgáját (vaníliamagot), reszelt citromhéjat is."<br />
Beláthat, ha a tojásokat kell hozzádani, abban benne van a sárgája is, valamint a "sárgáját" - tojásét - az nem egyenlő a "(vaníliamagot)"-tal. Ettől még tán érthető az elkészítés, és nyilván finom is a torta...
https://fast-food.blog.hu/2013/02/03/munka_ebed/full_commentlist/1#c18965710
Válasz erre: Munkaebéd: a Szendvics
2013-02-04T09:03:04+01:00
2013-02-04T09:03:04+01:00
hunter84
http://blog.hu/user/203960
Én is "szendvicsbuzi" vagyok. :D<br />
<br />
Ma este pl. a következőt terveztem:<br />
<br />
sajtos stángli, házi készítésű kőrözött, finom sonka vagy paprikás szalámi, pannónia sajt, kaliforniai paprika.
https://fast-food.blog.hu/2013/01/30/kiserlet_spenot_kecskesajttal_sonkaval_toltott_raviollival/full_commentlist/1#c18943370
Válasz erre: Kísérlet: Spenót, kecskesajttal, sonkával töltőtt raviolival
2013-01-31T15:23:57+01:00
2013-01-31T15:23:57+01:00
Romboljuk le a modern világot... (törölt)
http://blog.hu/user/18842
király ételfotók
https://fast-food.blog.hu/2013/01/30/kiserlet_spenot_kecskesajttal_sonkaval_toltott_raviollival/full_commentlist/1#c18941637
Válasz erre: Kísérlet: Spenót, kecskesajttal, sonkával töltőtt raviolival
2013-01-31T11:30:03+01:00
2013-01-31T11:30:03+01:00
janikahhh (törölt)
http://blog.hu/user/23295
bab?
https://fast-food.blog.hu/2013/01/30/kiserlet_spenot_kecskesajttal_sonkaval_toltott_raviollival/full_commentlist/1#c18941340
Válasz erre: Kísérlet: Spenót, kecskesajttal, sonkával töltőtt raviolival
2013-01-31T10:55:13+01:00
2013-01-31T10:55:13+01:00
doggfather
http://blog.hu/user/453239
a spenótot nem különösebben kedvelem, de ezt megkóstolnám, finoman hangzik.
https://fast-food.blog.hu/2013/01/13/surubab_csulokkel/full_commentlist/1#c18790127
Válasz erre: Sűrűbab, csülökkel
2013-01-13T11:53:45+01:00
2013-01-13T11:53:45+01:00
janikahhh (törölt)
http://blog.hu/user/23295
Na, a kommentizé szétcseszte a kreativitásomat -.-
https://fast-food.blog.hu/2013/01/13/surubab_csulokkel/full_commentlist/1#c18790115
Válasz erre: Sűrűbab, csülökkel
2013-01-13T11:52:18+01:00
2013-01-13T11:52:18+01:00
janikahhh (törölt)
http://blog.hu/user/23295
__ _ __ ___ _ <br />
)_) /_) )_) \_) )_ /_) | | | <br />
/__) / / /__) / (__ / / o o o
https://fast-food.blog.hu/2012/11/01/a_baranynak_a_maja_meg_a_repa_meg_a_cekla_meg_a_krumpli/full_commentlist/1#c18396967
Válasz erre: A báránynak a mája, meg a répa, meg a cékla, meg a krumpli
2012-11-27T10:02:40+01:00
2012-11-27T10:02:40+01:00
leturkish
http://blog.hu/user/411240
Egresből, répából és cééékláááábóóóól, egresből, répából, céklából és céklából..
https://fast-food.blog.hu/2012/11/15/a_tokeletesre_sult_csirke/full_commentlist/1#c18311108
Válasz erre: A tökéletesre sült csirke
2012-11-15T19:54:41+01:00
2012-11-15T19:54:41+01:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2012/11/15/a_tokeletesre_sult_csirke?fullcommentlist=1#c18311041" class="reply_nick_23295" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18311041 );">@Gonzó410</a>: Most ezzel gondolkodóba ejtettél :)
https://fast-food.blog.hu/2012/11/15/a_tokeletesre_sult_csirke/full_commentlist/1#c18311041
Válasz erre: A tökéletesre sült csirke
2012-11-15T19:44:03+01:00
2012-11-15T19:44:03+01:00
janikahhh (törölt)
http://blog.hu/user/23295
Halfejű csirke cigizik. Az érvelésed érvénytelen.<br />
<a rel="nofollow" href="http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/2099843_700b.jpg">d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/2099843_700b.jpg</a>
https://fast-food.blog.hu/2012/11/01/a_baranynak_a_maja_meg_a_repa_meg_a_cekla_meg_a_krumpli/full_commentlist/1#c18191991
Válasz erre: A báránynak a mája, meg a répa, meg a cékla, meg a krumpli
2012-11-01T12:59:54+01:00
2012-11-01T12:59:54+01:00
janikahhh (törölt)
http://blog.hu/user/23295
Kis bab kéne még bele :D
https://fast-food.blog.hu/2012/09/06/paradicsomos_toltott_paprika_maskepp/full_commentlist/1#c17734793
Válasz erre: Paradicsomos töltött paprika - MÁSKÉPP
2012-09-06T12:04:14+02:00
2012-09-06T12:04:14+02:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2012/09/06/paradicsomos_toltott_paprika_maskepp?fullcommentlist=1#c17733144" class="reply_nick_23295" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17733144 );">@Gonzó410</a>: Az már nagyon másképp lenne :D
https://fast-food.blog.hu/2012/09/06/paradicsomos_toltott_paprika_maskepp/full_commentlist/1#c17733144
Válasz erre: Paradicsomos töltött paprika - MÁSKÉPP
2012-09-06T10:25:07+02:00
2012-09-06T10:25:07+02:00
janikahhh (törölt)
http://blog.hu/user/23295
Bab nincs benne?
https://fast-food.blog.hu/2012/08/20/baranymaj_zoldfuszeresen_piritva/full_commentlist/1#c17590960
Válasz erre: Báránymáj, zöldfűszeresen, pirítva
2012-08-21T14:15:21+02:00
2012-08-21T14:15:21+02:00
janikahhh (törölt)
http://blog.hu/user/23295
<a href="http://fast-food.blog.hu/2012/08/20/baranymaj_zoldfuszeresen_piritva?fullcommentlist=1#c17587754" class="reply_nick_58427" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17587754 );">@ratman_</a>: Na, maga is jól megragadta a lényeget az írásból... (Jól írtam? megragadta? nem ki-, be-, esetleg elragadta? Nem vagyok a "proli szleng" beavatottja...) :P
https://fast-food.blog.hu/2012/08/20/baranymaj_zoldfuszeresen_piritva/full_commentlist/1#c17590934
Válasz erre: Báránymáj, zöldfűszeresen, pirítva
2012-08-21T14:12:46+02:00
2012-08-21T14:12:46+02:00
janikahhh (törölt)
http://blog.hu/user/23295
Második kedvencem a nagybüdös máj :) Kéne még bele egy kis bab, és heaven :D
https://fast-food.blog.hu/2012/08/20/baranymaj_zoldfuszeresen_piritva/full_commentlist/1#c17588395
Válasz erre: Báránymáj, zöldfűszeresen, pirítva
2012-08-21T09:11:25+02:00
2012-08-21T09:11:25+02:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2012/08/20/baranymaj_zoldfuszeresen_piritva?fullcommentlist=1#c17587782" class="reply_nick_109015" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17587782 );">@bobbafet</a>: Kaját kidobni nem menő.
https://fast-food.blog.hu/2012/08/20/baranymaj_zoldfuszeresen_piritva/full_commentlist/1#c17588380
Válasz erre: Báránymáj, zöldfűszeresen, pirítva
2012-08-21T09:09:11+02:00
2012-08-21T09:09:11+02:00
dr.kakaósbögre
http://blog.hu/user/345838
még olvasni is borzasztó.fehér ember nem eszik májat.
https://fast-food.blog.hu/2012/08/20/baranymaj_zoldfuszeresen_piritva/full_commentlist/1#c17588378
Válasz erre: Báránymáj, zöldfűszeresen, pirítva
2012-08-21T09:08:43+02:00
2012-08-21T09:08:43+02:00
charliefirpo1
http://blog.hu/user/337602
<a href="http://fast-food.blog.hu/2012/08/20/baranymaj_zoldfuszeresen_piritva?fullcommentlist=1#c17587754" class="reply_nick_58427" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17587754 );">@ratman_</a>: A szleng is a nyelv része, szerintem. Ha nem próbálnánk be néha ezt-azt, még mindig a "vogymuk"-nál járnánk. Más kérdés hogy kinek mi tetszik.