Lassan sült zöldfűszeres báránycomb
2019. április 27. írta: charliefirpo1

Lassan sült zöldfűszeres báránycomb

baranycomb_kesz_1.jpg

Ehhez nem sok mindent mondanék, annyit talán hogy eszement jó étel, a lassú sütéstől annyira omlós lesz a hús, hogy kanállal is lefejthetjük a csontról, és annyira puha, szaftos, hogy egy másfél éves gyerek is vígan elboldogul vele :)

Hozzávalók:
Egy báránycomb (2 kg-ból kb. 6-7 adag lesz),
4-5 rozmaring ág levelei,
Kis csokor zsálya,
3-4 kakukkfű ág levelei,
4 gerezd fokhagyma, felaprítva,
Egy citrom,
Só,
Bors,
Olíva olaj

baranycomb-pac.jpg

A zöldfűszereket aprítsuk fel, keverjük össze a fokhagymával, sóval (fél kilónként 4,5 g), borssal, kb. 1 dl olívaolajjal, reszelt citromhéjjal. A bárányhúst szurkáljuk meg pár helyen késsel hogy a fűszerek jobban átjárják majd, pácoljuk be, tegyük egy éjszakára hűtőbe. Terítsünk egymás mellé annyi alufóliát, ami majd teljesen befedi a combot. Terítsünk az alufóliára egy réteg sütőpapírt is, locsoljunk rá kevés olívaolajat, fektessük rá a bárányt, tegyünk mellé egy negyedekre vágott citromot, csomagoljuk be teljesen. Tegyük tepsire, 150 fokon süssük 4-5 órát. Ha a kés könnyen beleszalad, csomagoljuk ki, a kisült levet öntsük le (tegyük félre, tálaláskor majd jó lesz meglocsolni vele), állítsuk a sütőt grill fokozatra, pirítsuk ropogósra a comb mindkét oldalát.

baranycomb_kesz_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr3114789438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása