Kukoricás zöldborsós csirkeragu
2016. január 10. írta: charliefirpo1

Kukoricás zöldborsós csirkeragu

Az előző bejegyzés óta eltelt egy kis idő, túl vagyunk a karácsonyon, szilveszteren is. Ami nálunk készült, azt remélhetőleg majd idén december elején fogom posztolni. Ezt már jó pár éve kitaláltam magamnak, azon gondolatmenetet követve, hogy ugyan kinek lenne kedve karácsonyi receptet olvasni karácsony másnapján?  

kukoricas_borsos_csirke_33.jpg

Szóval az idei első bejegyzésnek egy tésztás receptet választottam. Csirke, borsó, kukorica, mindez tejszínnel, sajttal és tésztával megfejelve. Hétköznap is gyorsan elkészíthető, egyszerű, vidám kis kaja. A lenti hozzávalók egy része akár el is hagyható, de nálunk épp volt minden otthon...

 

Hozzávalók (kb. 6 adag)

1 kg csirkecomb filé, kis kockákra vágva,

1 póréhagyma, felaprítva,

2 gerezd fokhagyma, felaprítva,

1 szárzeller, apró kockákra vágva,

1 közepes sárgarépa, apró kockákra vágva,

2 koktélparadicsom, félbe vágva, (elhagyható)

2 szál kakukkfűág levelei,

1 babérlevél,

4 dl húsleves alaplé,

2 dl tejszín,

2 evőkanálnyi mascarpone,vagy más krémsajt, (elhagyható)

1,5 dl száraz fehérbor, (elhagyható)

4-5 evőkanálnyi olívaolaj,

Evőkanálnyi vaj,

Maréknyi reszelt parmezán,

1 csokor petrezselyem, szárai levelei külön-külön felaprítva,

Evőkanálnyi aprított snidling, (elhagyható)

150 g fagyasztott zöldborsó,

150 g konzerv kukorica,

Tengeri só,

Frissen őrölt fekete bors,

Olívaolaj

 

A csirkecombokat mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk falatnyi darabokra, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat, pirítsuk meg rajta a felkockázott csirkét, tegyük félre. Pótoljuk az olajat, adjunk hozzá evőkanálnyi vajat.

kukoricas_borsos_csirke_2.jpg

Dinszteljük 6-8 percig közepes lángon a hagymát, szárzellert, sárgarépát a felaprított petrezselyem szárral. Adjuk hozzá a fokhagymát, paradicsomot, babérlevelet, kakukkfüvet. Ha a paradicsom megfonnyadt, tegyük vissza serpenyőbe a körbepirított csirkecombot, öntsük fel fehérborral, forraljuk pár percig, majd öntsük fel a húsleves alaplével is. Kis láng felett rotyogtassuk fél órát.  Közben a zöldborsót blansírozzuk lobogó sós vízben pár percig, majd tegyük félre hideg vízben.

Ha a hús megpuhult, átfőtt, adjuk hozzá a félretett zöldborsót a kukoricával. Öntsük fel tejszínnel, adjuk hozzá a mascarponét, reszelt parmezánt. Hagyjuk, hogy felolvadjon a mascarpone, de már ne forraljuk fel. Végül szórjuk meg a felaprított petrezselyemlevéllel, snidlinggel, sózzuk, borsozzuk.

kukoricas_borsos_csirke_144.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr568254214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása