Tatárbifsztek a Les Halles-ból
2014. október 04. írta: charliefirpo1

Tatárbifsztek a Les Halles-ból

tatár_bifsztek_kész_2.jpg

Egyszer már írtam a tatárbifsztekről, na nem mintha kifogynék az ötletekből, de vannak olyan receptek, amiket azért néha elő kell venni. Ilyen ez is, kétévente egyszer megjön hozzá a kedvem, jól bezabálunk belőle, aztán jó ideig el lehet felejteni ismét.
Egyébként tökéletes vendégváró étel, nem muszáj sokat készíteni belőle, de ha megcsináljuk, arra úgyis mindenki felkapja majd a fejét, és nem is tart sokáig összedobni. Persze csak ha nem kizáró ok a nyershús a vendégek között, mert azért ugye nem egy olyan ételről van szó, amit mindenki szeret.

les_halles.jpg

A lenti változathoz ugyanazt a receptet használtam, amit már múltkor is, Anthony Bourdain könyvéből. Ahogy kedvenc séfem írja róla, a Les Halles nevű, New York-i étterme is ennek az ételnek köszönheti a létrejöttét, szóval egy jól bevált receptről beszélünk, bármennyire is tűnik furcsának a ketchup, szardellafilé, konyak használata. 


A húst csak az utolsó pillanatban daráljuk le hozzá, de akár késsel is felaprítahatjuk.

tatár_bifsztek_hús_2.jpgEz elsőre kissé macerásnak tűnik, de mivel a bélszín nem épp egy zsíros, inas húsdarab, meglepően hamar kivitelezhető, csak egy éles kés kell hozzá.

Pirítóssal, sültkrumplival tálalják legtöbbször, én most egy paradicsomos, lilahagymás uborkasalátát is összedobtam mellé, hogy legyen azért némi friss zöldség is a tányéron.

 

 Hozzávalók (5-6-főre)

60 dkg bélszín,
1 kis fej vöröshagyma, felaprítva,
Két evőkanálnyi kapribogyó (ha nagyokat veszünk, aprítsuk fel ezt is),
Hat kisebb csemege uborka, apróra vágva,
Evőkanálnyi felaprított petrezselyemlevél,
Evőkanálnyi Worcestershire szósz,
Két evőkanálnyi dijoni mustár,
Két evőkanálnyi ketchup,
Két tojás sárgája,
Négy szardellafilé, felaprítva,
5 cl szójaolaj,
2,5 cl konyak,
Tengeri só,
Frissen őrölt fekete bors,
Tabasco szósz

Saláta
Egy kígyóuborka,
Egy fej lilahagyma, vékony karikákra vágva,
30 dkg paradicsom, vegyesen (koktél, lucullus, vagy más, nagyobb fajta is),
5 cl fehérborecet,
10 cl olívaolaj,
Csipetnyi só,
Evőkanálnyi felaprított petrezselyemlevél

Pirítós, Sültkrumpli

 

A salátához vágjuk vékony karikákra a lilahagymát. Az uborkát vágjuk hosszában félbe, kaparjuk ki a magos részét, majd szeleteljük fel. 

tatár_bifsztek_hozzávalók_3.jpg

A lucullus paradicsomot vágjuk kockára, a koktélparadicsomokat meg félbe.
A vinaigrette-hez keverjük össze a fehérborecetet az olívaolajjal, csipetnyi sóval, borssal. Végül keverjük össze a zöldségeket az öntettel, felaprított petrezselyemlevéllel.

A bélszínt mossuk meg, töröljük szárazra. Vágjuk hosszában félbe, majd szeleteljük fel, vágjuk csíkokra, végül apró kockákra.

tatár_bifsztek_hús_1.jpg
Egy nagyobb tálban keverjük össze két tojás sárgáját először a mustárral, majd a ketchuppal, felaprított szardellafilével, Worcersterrel, pár csepp Tabascoval is.

tatár_bifsztek_kész_3.jpg

Keverjük hozzá az olajat, konyakot, szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal, majd adjuk hozzá a kapribogyót, felkockázott csemege uborkát, hagymát, petrezselyemlevelet. Végül dolgozzuk össze a felaprított bélszínnel, közben enyhén sózzuk.

 

Salátával, sült krumplival, fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

tatár_bifsztek_kész_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr346758117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tina Recept 2014.10.15. 12:37:57

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.mytaste.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 125 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, a keresőnk segítségével könnyen megtalálják a felhasználók a receptjeid. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
A facebookon hetente publikálunk a bloggerek receptjeiből és egyre népszerűbb az oldalunk.

Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak. Hónaponta közel 50 millió latogatónk van és ez a szám hónapról hónapra növekedik.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@mytaste.hu
süti beállítások módosítása