Na ez lett az a leves, amit a múltkori grillezés melléktermékeként keletkezett „alapléből” főztünk. Mermivelhogy kurvajó lett az alaplé, le is fagyasztottam jó egy-másfél litert.
Ezt most szépen bedobtam a mikróba olvadni. Közben kevés olívaolajon 5-6 percre feltettem dinsztelni az apróra vágott fehér és sárgarépát. Hat perc után rászórtam a felkockázott, besózott, megborsozott csirkemelleket, majd a lángot feljebbéve, gyakran átkeverve enyhén megbarnítottam, aztán jött a negyedekre vágott gomba. Ezt is megfonnyasztottam kissé, végül pár félbevágott koktélparadicsomot adtam még hozzá és felöntöttem az alaplével. 20 perc csendes rotyogás után beleszórtam 30 dkg zöldborsót.
Akadt még egy kis csirkeszárny maradék tegnapról, ez is belekerült. További 10 perc bugyborékolás után hozzáadtuk a frissen „sodort” csipettkét, amit Évi gyurmázott készre miközben főtt a leves.
Ehhez 10 dkg lisztet egy csipet sóval, egy tojással, kevés vízzel simára gyúrtunk, majd bevizezett folpackban pihentettük fél órát. Aztán jött a gyurmázás, főzés, ahogy feljöttek már kész is volt. Sóztuk (az alaplé illetve a csirke már sós volt), borsoztuk.
Ezt most nemtudom minek hívják, talán valamelyik bableves receptjénél találkoztam vele először, azóta majdnem minden levesnél használom. Kevés olívaolajon megpirítunk 1 gerezd fokhagymát 1 rozmaringág leveleivel, és ráöntjük a levesre. Ad neki egy jókora pofont.
A végén meg még egy kis petrezselyem is rácsúszott persze. Jó sürű lett.