Kenyérsaláta, 2.0
2011. március 14. írta: charliefirpo1

Kenyérsaláta, 2.0

 

Egyszer már feltettem ezt a receptet, a minap meg eszembe jutott hogy dejó lenne megint ilyet enni. Mivel ilyenkor általában nem bírok magammal, kissé megcsavartam a dolgot. Jobb lett mint elsőre, a lime, szardellafilé sokat dob a dolgon, a sült paradicsomról nem is beszéve.
 
Kellbele (2 főre):
 
1 fürtnyi koktélparadicsom
1 baguette, falatnyi darabokra tépve
1 fej lilahagyma, félbe majd vékony karikákra vágva
1 lime
Olívaolaj
Tengeri só
Fekete bors
1 szardellafilé
Fél teáskanálnyi oregánó
Bazsalikomlevél
Parmezánforgács
 
A hagymát felszeleteljük, meglocsoljuk fél lime levével, félretesszük. A paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe tesszük (szárával együtt). A kenyérdarabokat megforgatjuk kevés olívaolajban hogy kissé megszívja magát, majd a paradicsom mellé szórjuk. Mozsárban összetörjük a szardellafilét (ha nincs akkor műanyag tálban, vagy nem teflon lábasban nyújtófával, késnyéllel vagy ilyesmivel lehet próbálkozni) az oregánóval, felöntjük 0,6 dl olívaolajjal, csipet sóval kevés borssal és a kenyérre, paradicsomra öntjük. Kézzel összeforgatjuk és 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Hőlégkeveréssel 10-15 percig sütjük. Közben egyszer-kétszer át lehet forgatni hogy a kenyérdarabok egyenletesen aranybarnára süljenek.
Miután megsült, pár perce hűlni hagyjuk. Beleforgatjuk a lilahagymát, vigyázva hogy a paradicsom ne törjön nagyon össze. Tányérra szedjük, megszórjuk parmezánforgáccsal, néhány bazsalikomlevéllel, kis lime levet facsarunk rá és megöntözzük olívaolajjal.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr272737587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása