Kakaós meggyes muffin
2014. április 28. írta: charliefirpo1

Kakaós meggyes muffin

csokis_muffin_kész_1.jpg

Ennek most elég nehéz lesz reklámot csinálnom, de azért megpróbálom. Muffin recepttel tele a net, úgyhogy abba most nem mennék bele melyik a legjobb, azt meg pláne nem merem leírni, hogy ez itt a világon a legjobb muffin. Annak ellenére, hogy bár nem hétvégén sütöttem, azért arra még emlékszem, hogy igen jól sikerült, „ettük, mint a bolond”.

Egyrészt másnap, sőt harmadnap is simán toltuk, anélkül hogy közben felmerült volna, hogy nem friss, má’ száraz, másrészt meg van benne meggy.

Azt hogy nem száradt ki talán a nem csekély mennyiségű cukor mellett a szintén nem csekély mennyiségű vajnak is köszönhette, a meggyről meg annyit, hogy ez az egyik kedvenc párosításom. A meggyes csokikat is nagyon szeretem, a meggyes sütiket is nagyon szeretem, a csokis meggyes sütiket meg ennek megfelelően kifejezetten imádom.

És bárki bármit mond, bármennyire is lerágott csont a muffin, ha van otthon liszt, tojás, vaj, cukor, tej, meg még valami, bármi, akkor ennél egyszerűbb édességet nem igazán talál az ember, és még egy jobb képességű csimpánz (utólag is elnézést a hasonlatért) is képes egy vállalható változatot összehozni.

Szóval egy jó muffin mindig jó. 

 

Kb. 28, normál méretű muffin

350 g liszt,
40 g kakaópor,
2 teáskanálnyi (7g) sütőpor,
100 g vaj, felolvasztva,
2 tojás,
100 g kristálycukor,
100 g lágy barna cukor (vagy 200 g sima kristálycukor),
45 g étcsokoládé,
130 g zsíros tejföl,
2 dl tej,
Csipetnyi só,
Meggy, áfonya, vagy más bogyós gyümölcsből készült lekvár

 

 

csokis_muffin_tészta_2.jpg

Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, kakaóport, sütőport, csipetnyi sót. Egy kisebb tálban keverjük szintén simára a kristálycukrot a tojással. Adjuk hozzá a felolvasztott vajat, tejfölt, majd öntsük a barnacukorral együtt a lisztes keverékhez. Adjunk hozzá 2 dl tejet, keverjük nagyjából el, tegyük negyed órára letakarva hűtőbe.Tegyünk egy-egy teáskanálnyi tésztát a muffin  formákba, majd mindegyik közepére egy-egy teáskanálnyi lekvárt, végül fedjük be mindet még egy teáskanálnyi tésztával. 

csokis_muffin_nyers_lekvárral.jpg

Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, ha a beleszúrt fogpiszkáló „tisztán” kijön, kész is.

csokis_muffin_kész_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr105871488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása