Rakott krumpli
2012. december 10. írta: charliefirpo1

Rakott krumpli

No, elkészült az idei első rakott krumpli is. Igaz nem most, volt már pár hete, csak lusta vagyok...
Pont nagy hullám volt akkortájt a témában, úgy látszik ha bejön a szaridő az ember egyből rakott krumplit süt.
Gondolom, nem nagyon néz senki se csodálkozó szemekkel, ha elé tesznek egy tányér rakott krumplit, hogy ez meg mi? Szóval nem is részletezném a kérdést mielőtt késsel esne nekem valaki, hogy valamit nem úgy csinálok, mint azt teszik szerinte emberemlékezet óta az összes felmenői, és ez egyébként sem, meg amúgy is....
Ennek megfelelően, ez is csak egy rakott krumpli, ahogy én szeretem.
Kolbászt kaptam anyukámtól, aki meg a kedvenc hentesétől, volt kollégájától vette, és hát olyan is volt, a dolog jó értelmében. Sőt, még annál is jobban sikerült, mert azért eszem már egy ideje, szóval ezt most igen eltalálta. Már csak emiatt is akartam vele valamit kezdeni, rakott krumpliba beletenni meg egész jó ötletnek tűnt.
Ezenkívül meg csak a szokásos, tejföl, meg tojás. A krumplit én személy szerint megfőzöm, és utána egy rétegben rakom, mert, mert így szeretem.
Ja igen, és zsírosan, kenyérrel, tejföllel.


Kellbele:
1 kg krumpli, megfőzve, meghámozva, ujjnyi vastag szeletekre vágva,
Kb. 40 dkg sütni való kolbász,
Fél szál füstölt kolbász, felkarikázva,
Két nagy maréknyi reszelt trapista sajt,
5 főtt tojás, felszeletelve,
Tengeri só,
Durvára őrölt fekete bors,
Zsír, vagy olívaolaj,
30 dkg zsíros tejföl

  1. A kolbászt kevés zsíron vagy olívaolajon pirítsuk körbe, majd fedjük le, pároljuk kis lángon 10 percig. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd vágjuk fel 1-2 ujjnyi vastag szeletekre.
  2. Kenjünk ki egy tepsit zsírral, fektessük rá szorosan egymás mellé egy rétegben a főtt, felszeletelt krumplit, majd szórjuk meg sóval. Tegyük rá egy rétegben a felszeletelt kolbászt, közé még egy kis krumplit, ha maradt. Ezután jöhet a tojás, szintén egy rétegben.
  3. Sózzuk, borsozzuk, öntsük rá a kolbász alatt maradt zsiradékot. Kenjük rá a tejfölt, végül szórjuk rá a füstölt kolbászt, reszelt sajtot is.
  4. Süssük 190 fokos sütőben, amíg a sajt meg nem pirul (kb. fél óra).

Randa, de finom...

rakottkrumpli_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr904958620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása