Marhahúsleves
2012. november 21. írta: charliefirpo1

Marhahúsleves

Talán nem ez a legegyszerűbb változat, de épp volt időm meg kedvem is hozzá, a zöldségekből is többet vettem a kelleténél, szóval így alakult. Nem tudom ki hogy van vele, de én az ilyen szar szürke időben valahogy megkívánom a levest, a marha meg kifejezetten jól esett a sok szárnyas után. Meg ugye fő a változatosság.

marhahúsleves_új_3.jpg

Kicsit bajba voltam hogy mi menjen bele, de a hentes azt mondta szegy, én meg elhittem. A velős csont az alap, mellé meg hogy legyen egy kis más is, lett még lábszár. 

Meg persze anyukám házitésztája. Azt nem lehet megkerülni.

Hozzávalók, 6 adagra

Kb. 80 dkg marha leveshús, velős csont,
2 sárgarépa nagyobb darabokra vágva, 2 felkarikázva,
2 fehérrépa nagyobb darabokra vágva, 2 felkarikázva,
Fél zellergumó, az egyik negyede egyben, a másik nagyobb kockákra vágva,
1 paprika, félbe vágva,
1 paradicsom,
4 csiperke egyben, 5-6 kisebb, félbe, negyedbe vágva,
1 vöröshagyma, meghámozva, félbe vágva,
1 köteg zöldfűszer: 1 kis csokor petrezselyem, néhány kakukkfű ág, ha akad, néhány szár zeller-, sárgarépa levél,
1 babérlevél,
Fél evőkanálnyi borókabogyó,
Fél evőkanálnyi szemes fekete bors,
Tengeri só,
Durvára őrölt fekete bors,
Víz

 

  1. A marhahúst főzés előtt egy órával vegyük ki a hűtőből, mossuk át, törölgessük alaposan le és hagyjuk egy tányéron melegedni.
  2. Közvetlen sütés előtt sózzuk, borsozzuk. Pirítsunk körbe mindent pár perc alatt kevés olívaolajon, ha kész tegyük egy nagy fazékba.
  3. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, borsot borókabogyót, kevés sót, öntsük fel bő vízzel, forraljuk fel. Ha felforrt vegyük takarékra, fedjük be kis rést hagyva, és gyöngyözve főzzük másfél órát. 
  4. Ha a hús már majdnem megpuhult a zöldségeket dobjuk ki, a levet szűrjük át, majd tegyünk vissza mindent a felkarikázott, felkockázott zöldségekkel, negyedekre vágott gombákkal. Így főzzük még kábé 40 percig, vagy ameddig a hús meg nem puhul.
  5. A végén, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
  6. Csigatésztával pl. egész jó, meg szórhatunk rá egy kevés felaprított petrezselyemlevelet is. Mindennek a tetejére meg üssük rá az egyik velőt a csontból. Ennyi :)

 

marhahúsleves_új_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr194919119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása