Quiche - Füstölt szaiblinggal, petrezselyemmel zöldhagymával
2012. október 13. írta: charliefirpo1

Quiche - Füstölt szaiblinggal, petrezselyemmel zöldhagymával

Sokáig úgy gondoltam, hogy ha ez az, amit a franciák fel tudnak hozni az olaszok pizzája ellen, akkor 1-0 Olaszországnak.
Még mindig úgy gondolom hogy az olaszok felé lejt a pálya, de a meccsnek még nincs vége :)
Szétnéztem ki hogy süti és találtam egy verziót amiben füstölt lazac volt meg vizitorma. Ilyesmi épp nem akadt, de megtetszett és épp volt egy füstöl szaiblingunk (köszi Jojó!), meg petrezselyem.
Szóval gondoltam kipróbálom ezekkel, hátha jó lesz.

quiche_szaiblinggal_egész.jpg

Amit a végén kapunk az gyakorlatilag egy sós, omlós tészta, rántottával. Ha röviden kellene jellemeznem. De azért ennél persze több, pláne ha jól összeválogatjuk a dógokat bele.
A füstölt hallal, sajttal, meg jó sok petrezselyemmel, zöldhagymával egész jó lett. Mivel minden volt otthon csak lisztet meg vajat kellett vennem, sokba nem is került, és még másnapra is jutott.
Mondjuk olyan mint egy fapados pizza.

Kellbele:
tészta
350 g liszt,
1 teáskanál só,
140 g hideg vaj, kockákra vágva,
Hideg víz

Töltelék
1 füstölt szajbling (húsa), vagy más füstölt halfilé, 20 dkg körül,
Csokor petrezselyemlevél, felaprítva,
5 felvert tojás,
100 ml tej,
Fél doboz sűrű tejföl (ha akad otthon tejszín keverjünk a tejfölbe 2-3 evőkanállal, vagy használhatunk csak tejszínt is, kb. 2 decit),
Két nagy marék, nem túl kemény, reszelt sajt

  1. Keverjük össze a lisztet a sóval, morzsoljuk bele a vajat.
  2. Adjunk hozzá annyi hideg vizet, ami épp összetartja a tésztát. Ne gyúrjuk túl, amint összeállt csomagoljuk fóliába, tegyük hűtőbe legalább fél órára.
  3. Melegítsük 180 fokra a sütőt, nyújtsuk ki a tésztát, helyezzük sütőformába úgy, hogy a tészta kicsit túllógjon. Tegyünk rá sütőpapírt és valami súlyt (bab pl. 30-40 dkg). Süssük 25 percet, vegyük le a súlyt és a papírt, és tegyük vissza még öt percre. Vegyük ki, a kilógó széleket vágjuk le éles késsel. A sütőt állítsuk 160 fokra.
  4. A töltelékhez a halfilét tépjük falatnyi darabokra, dobáljuk a tésztára a hagymával, petrezselyemmel, a sajt felével. A tojást sózzuk, borsozzuk, keverjük össze a tejföllel, tejjel, és öntsük rá végül ezt is.
  5. Szórjuk meg a maradék sajttal, süssük kb. 30 percig (a közepe legyen kicsit remegős még).
  6. Dobjunk rá még egy kis petrezselymet. Simán, olívaolajjal, vagy majonézzel is jó.

quiche_szaiblinggal_szelet_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr614846256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása