Most hogy néztem a képet az jutott eszembe hogy ez jobban hasonlít az Alpokra mint a gesztenyepüré, a franciáknak talán át kéne gondolni a dolgot.
Nem én műveletem egyébként, Évi jelentkezett a feladatra és remekül megoldotta.
Mikor a végén elkezdte a mákos porcukorba szabályosan „bepanírozni” a nudlikat kicsit meglepődtem, de baja nem lett tőle :)
Azmeg hogy pont volt még egy anyámféle baracklekvár darabon, már több volt mint hab a tortán. Olyan szinten ettem butára magam belőle hogy még most is szédülök.
Kellbele
1 kg krumpli, héjában megfőzve,
275 g liszt,
1/3-ad evőkanálnyi (10-15 g) tengeri só,
100 g vaj,
1 tojás,
100 g darált mák,
50 g porcukor,
1 citrom reszelt héja,
Lekvár
A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Megpucoljuk, alaposan összetörjük, egy nagyobb tálba tesszük.
Rászórjuk a lisztet, ráöntjük a tojást, hozzáadunk 50 g felkockázott vajat, sót.
Kilisztezett gyúródeszkán összegyúrjuk, amint összeállt kész is.
Maréknyi darabokat tépünk a tésztából, amit kézzel vékonyra sodrunk. Késsel kis darabokra vágjuk, több adagban lobogó sós vízbe dobjuk. Ha feljönnek hideg víz alatt leszűrjük, tálba tesszük. A maradék vajat felolvasztjuk, mindig a kész nudlira locsolunk egy keveset.
A porcukrot összekeverjük a darált mákkal és reszelt citromhéjjal.
Ha van otthon valami jóféle lekvár, adjunk neki egy esélyt.