Nem a gyors kolbászos tészta, vagy a papardelle chorizo-val, hanem kolbászos tészta, a kolbász kétszer aláhúzva.
Najó, végülis mindegyik szinte tökugyanaz. Ebbe most a nemrég beszerzett szarvaskolbász került (kösziAti), meg fokhagyma persze, meg petrezselyem, meg parmezán, meg a paradicsomszósz, ami maradt a töltöttgomba után. Az utóbbi elhagyható, anélkül is fasza lesz csak akkor kell egy kis főzőlevet önteni alá meg egy kicsit több paradicsom is mehet bele.
Szóval, a kolbászdarabokat (ne spóroljunk) forró serpenyőbe dobjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Négy gerezdnyi felaprított fokhagymát egy csokor petrezselyem felaprított szárával (levelek majd a végén), egy szárított, szétmorzsolt csilivel utána küldünk, pár percig forgatva pirítjuk. Hozzáadunk egykét felkockázott paradicsomot, hagyjuk hogy kicsit elkezdjen ráncosodni majd ráöntünk 5-6 evőkanálnyi paradicsomszószt is - ha van, ha nincs akkor kész :) - . 10 perc alatt besűrítjük.
Közben a tésztát megfőzzük, a szószhoz adjuk, jól összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk nagyadag frissen reszelt parmezánnal, felaprított petrezselyemmel és már kész is vagyunk. Lehet tömni.