Pirított csirkemáj paradicsommal, paprikával, papardelle-vel
2011. június 19. írta: charliefirpo1

Pirított csirkemáj paradicsommal, paprikával, papardelle-vel

 Vagy lecsós, csak az túl egyszerű lett volna. A resztelt májból jött az ötlet, eredetileg azt akartam főzni, csak aztán beindult a fantáziám. Merhogy már megint arra keltem egyik nap hogy majdmeg veszek a májért. Aztán meg is volt hogy már egy ideje nemettem, nyilván ez lehetett az ok megint. Volt itthon sok paradicsom, paprika, zöldek, meg persze bor is. A Marsala-t már régóta ki akartam próbálni de száraz fehérborral is simán jó lehet. A resztelt májas standard törtkrumpli helyett meg tészta lett mert tegnap túladagoltuk magunkat krumplitémában eléggé.  

 
Kellbele (3-4 főre):
 
30-40 dkg csirkemáj, megtisztítva, nagyobb darabokra vágva
1-2 dkg-nyi pancetta
4 közepes méretű salotta hagyma
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 rozmaringág levelei, felaprítva
1 kaliforniai paprika, lebőrözve, szélesebb csíkokra vágva
25 dkg koktélparadicsom, félbe vágva
Evőkanálnyi teavaj
Frissen őrölt fekete bors
Tengeri só
Csokor petrezselyem levelei, felaprítva
Evőkanálnyi durvára vágott metélőhagyma
1 zöldhagyma, vékonyra szeletelve
25 dkg papardelle tészta
1 dl Marsala, vagy valamilyen száraz fehérbor
2-3 dl húsleves alaplé
 
Italmellé: Csillagvölgy Pincészet, Savignon blanc 2010
 
A paradicsomokat megszórjuk csipetnyi sóval, meglocsoljuk olívaolajjal, grillsütőbe tesszük 10-15 perc-re, ha kész tányérra szedjük.
Közben egy magasabb falú széles serpenyőben 4-5 evőkanálnyi olajon zsírjára sütjük a pancettát. Kiszedjük, félretesszük. Beletesszük a májdarabokat, borsozzuk, 4-5 perc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a salottát, a lángot lejjebb véve tovább sütjük 5-6 percig. Rászórjuk a fokhagymát, rozmaringot, felcsíkozott paprikát. Ha elkezd illatozni a fokhagyma rálocsoljuk a bort, amit teljesen elforralunk. Rádobunk egy kevés vajat, megvárjuk hogy elolvadjon majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a megsült paradicsomok felét, 10-15 perc alatt közepes lángon besűrítjük. Sózzuk, ha még szükséges borsozzuk.
Közben lobogó sós vízben megfőzzük a papardelle-t.
Ha megfőtt a májhoz keverjük, néhány evőkanál főzőlével fellazíthatjuk ha túl száraz lenne. Levesszük a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel, zöldhagymával, snidlinggel. Tányérra szedjük, megszórjuk a maradék paradicsommal, a félretett pancettával, esetleg egy kevés parmezánnal. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr912997970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása