
Kellbele (4-6 főre):
50 g „jeges” vaj
10 dkg liszt
50 g barnacukor
150 g hántolt, natúr mogyoró
40 g kukoricapehely
80 dkg eper, megmosva, közepe kivágva
150 g vaníliás cukor
2-3 db kandírozott gyömbér, feldarabolva
1-2 evőkanál víz
Pár csepp citrom vagy lime lé
Vaníliafagylalt
Pár mentalevél
Filmmellé: Unknown (szar volt de mindegy)
Az epret megtisztítjuk, közepét kivágjuk, pár szemet félreteszünk, a többit nagyobb darabokra (félbe, negyedekre) vágjuk.
Megszórjuk vaníliás cukorral, összekeverjük, egy percre állni hagyjuk (ettől kis levet ereszt). Közepes méretű lábasba vagy egy szélesebb serpenyőbe öntjük, felforraljuk, ha kell adunk hozzá egy kevés vizet. 1-2 percig kis / közepes lángon pároljuk, vigyázva hogy a gyümölcsdarabok ne essenek szét.

A morzsához a vajat 30 percre fagyasztóba tesszük. Kivesszük, felkockázzuk, tálban elkeverjük a liszttel. Két tenyerünk között mintha kezet mosnánk, morzsa állagúra „daráljuk”. Hideg kézzel érdemes csinálni, akkor nem olvad meg olyan gyorsan a vaj.
Ha kész hozzákeverjük a barnacukrot, mogyorót, kukoricapelyhet.
Egy közepes méretű magas falú tálat kivajazunk, a párolt eperdarabokat egyenletesen elrendezzük. Rászórjuk a morzsát majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. Ha a morzsa aranybarnára pirult kivehetjük. 10 percig pihentetjük.
Tányérra szedve, vaníliafagylalttal, néhány mentalevéllel egész fasza kis esti nasi lesz belőle.