Chilis mentás forrócsoki whiskyvel
2011. március 06. írta: charliefirpo1

Chilis mentás forrócsoki whiskyvel

 

Már megint sikerült megtaknyosodnom, majd szétvet a zideg. Tegnap este még borozni se volt kedvem. Elmentünk sétálni egyet, csak sajnos későn indultunk így a kellemes délutáni napsütéses spaziergangból egy már estébe nyúló, annyira már nem kellemes inkább fázós andalgás lett. Szóval faszán átfáztunk, inni kellett valami forrót.
Jött is a szikra, és még szeszhez is jutottam :D
 
 
 
 
 
 
 
Kellbele (2 főre):
5 dl legalább 2,8 %-os tej
2 evőkanál jó minőségű kakaópor
2 evőkanál vaníliás cukor (vagy ki mennyire szereti az édesset). Ha nincs akkor sima kristálycukor, vaníliaaroma
1 szárított chilipaprika
 3 cl Whisky
Mentalevél
Tejszínhab (1 dl habtejszín felverve)
 
A kakaó készítését gondolom annyira nem is kellene részletezni, tulajdonképpen a címben benne is van minden. A tejet felmelegítjük forráspontig, de nem hagyjuk felforrni (folyamatosan keverjük), 1 dl-t kiveszünk egy bögrébe, csomómentesre keverjük, beleöntjük a forró tejbe, megszórjuk cukorral és az ujjaink között szétmorzsolt chilivel. Pohárba öntjük, hozzáadjuk a whiskyt, szintén kézzel pár mentalevelet morzsolunk rá. A tetejére még egy kevés tejszínhab kerül.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr362714380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása