Mivel kegyetlenül megtaknyosodtam hétvégén. Ilyenkor semmi kopogós nem esik igazán jól, meg amúgysem érzek semmi ízt jelenleg amitől eléggé kivagyok. Ezért asszem nem is lett volna értelme túlcifrázni semmit, viszont a levest nagyon megkívántam. De semmi krém meg ilyesmi, hanem valami jófajta húsleves. Szóval tegnap miközben itthon döglöttem felraktam egy kis levest főlni.
Kellbele (olyan öt adag)
1 fej lilahagyma negyedbe vágva
2 gerezd fokhagyma késlappal szétlapítva
2 sárgarépa felkockázva
1 fehérrépa felkockázva
2 közepes fej csiperke vékony szeletekre vágva
1/4 zellergumó felkockázva
3 kisebb darab újkrumpli megmosva, félbe vágva
1 paradicsom, félbe vágva
1 zöldhagyma átlósan 1 cm-es karikákra vágva
1 csirkecomb, kicsontozva, falatnyi kockákra vágva
1 csirkemell szintén falatnyi kockákra vágva
1 friss chilipaprika kimagozva, vékonyan felszeletelve
1 marék petrezselyemzöld, durvára vágva
1 marék csigatészta (anyukámféle)
só
frissen őrölt fekete bors
1 liter tyúkhúsleveslé
2 evőkanál olívaolaj
Egy nagyobb lábasban közepes lángon felmelegítettem az olajat, beledobtam a húsokat, három csipet sót és egy kis borsot szórtam rá és 5 percig sütöttem hogy minden oldala kifehérdejen a daraboknak. Hozzáadtam a sárga- és fehérrépát, zellergumót, gombát, lilahagymát, fokhagymát, krumplit, még egy kis olajat locsoltam rá és még 2-3 percig pirítottam az egészet gyakran megforgatva. Felöntöttem tyúkhúsleveslével, beledobtam a chilit, paradicsomot, megvártam amíg felforr és kis lángon egy órát főztem. Közben egy kis lábasban lobogó vízben 3-4 perc alatt megfőztem a csigatésztát, leszűrtem és félretettem. Mikor a leves megfőtt minden belevalót tányérra szedtem, a leves levét átszűrtem tésztaszűrőn, a két fél paradicsomot meg átpaszíroztam. A lét még egy kicsit sóztam, borsoztam. Tányérba szedtem egy adag sűrűjét, egy kanál tésztát, rá a leves levét és megszórtam az aprított petrezselyemmel, felkarikázott zöldhagymával. Utána meg jót aludtam.