Pappa al pomodoro - paradicsomleves
2010. április 15. írta: charliefirpo1

Pappa al pomodoro - paradicsomleves

Ez Évi kérésére készült, multhét végén paradicsomlevest szeretett volna enni és semmi mást. A semmi más végül nem valósult meg, de megcsináltam Olivér paradicsomlevesét kicsit átalakítva.

Kellebele:

4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 csokor bazsalikom, a szára apróra vágva
3 szelet baconszalonna vékonyra szeletelve
1 zellerszár, felkockázva
2x400g paradicsomkonzerv
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 rozmaringág levelei felaprítva

frissen őrölt feketebors
800 ml tykúkhúsleves lé
8 szem koktélparadicsom
oregánó
pár szelet kenyér falatnyi darabokra tépve
olívaolaj
parmezán

Italmellé: Wunderlich Portugieser 2009

Egy nagy lábasban kis olívaolajat öntöttem, pár perc alatt kis lángon megpirítottam a bacont a fokhagyma és bazsalikomszár felén. Rádobtam a zellerszárakat és még egy percig sütöttem. Beleönöttem a két paradicsomkonzervet, felöntöttem tyúkhúsleveslével, felforraltam és 30 percig kis lángon gyöngyözve főztem. Közben egy kis serpenyőben egy korty olívaolajon két perc alatt megpirítottuk a maradék fokhagymát, bazsalikomszárat, rozmaringot és felretettük. A koktélparadicsomok tetejét keresztbe bevagdostam, megszórtam oregánóval, kis olívaolajat löttyintettem rá és grillsütőben 10 perc alatt megsütöttem. A levesbe 30 perc után beleöntöttem három kanál sűrített paradicsomot, a pirított rozmaring fokhagyma keveréket, beletépkedtem a bazsalikomleveleket, szórtam még rá egy kis sót, borsot és levettem a tűzről. A kenyérdarabokat kis olívaolajon pár perc alatt megpirítottam. Pirított kennyérrel, grillezett paradicsommal, parmezánforgácsokkal ettük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr681924979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eperke76 2010.04.20. 17:56:23

A legfinomabb :)))))
süti beállítások módosítása