Bayerwald Toast
2015. október 21. írta: charliefirpo1

Bayerwald Toast


sertesszuz_toast_3.jpg

A következő ételt, ahogy a neve is mutatja, egy kis bajor étterem étlapjáról "hoztam haza". Este vacsorára szerettem volna valami egyszerű, könnyű ételt, úgyhogy nagyon megörültem, mikor megláttam az egyik tételnél hogy „toast”. Aztán mikor kihozták az arasznyi magasra halmozott valamit, elkezdtem vakarni a fejemet, hogy ez lehet pont nem az a könnyű kis vacsora, amire számítottam, de ha már itt van, nem küldöm vissza. A mennyiséget leszámítva nagyon rendben volt, úgyhogy fel is írtam a bakancslistámra.

Szóval akkor jöjjön egy könnyű kis szendvics recept, esti filmezéshez. 

 

Hozzávalók, két főre

Egy kisebb, kb. 30-35 dkg-os sertésszűz,

4-5 zsályalevél,

Kis maréknyi rukkola, vizitorma, vagy galambsaláta (bármelyik jó, együtt, vagy külön-külön is),

2-3 vargánya, vékony szeletekre vágva,

Négy szelet toast kenyér,

4-5 szelet sonka vagy bacon,

Vaj,

Mogyoró olaj,

Nagy szemű tengeri só,

Durvára őrölt fekete bors,

Kéksajt

 

Mártás

Két közepes fej salotta, apró kockákra vágva,

Két kakukkfűág levelei,

1 dl száraz fehérbor,

1,5 dl húsleves alaplé,

1 dl tejszín,

Mogyoró olaj,

Fél evőkanálnyi vaj,

Maréknyi reszelt parmezán,

Tengeri só,

Fehér bors,

Snidling

 

Először készítsük el a mártást. Egy kisebb lábasban kevés olajon olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a felaprított salottát, 5-6 perc alatt dinszteljük meg. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, fehérbort, vegyük feljebb a lángot, sűrítsük be. Adjuk hozzá a zöldség, vagy húsleves alaplevet, ennek is forraljuk el a felét. Keverjünk hozzá két evőkanálnyi dijoni mustárt, 1-2 percig főzzük kis lángon. Öntsük hozzá a tejszínt, szórjuk meg csipetnyi fehérborssal, parmezánnal. Tálalásig tartsuk melegen, közvetlen tálalás előtt keverjük hozzá a felaprított snidlinget is.

sertesszuz_toast_2.jpg

Egy nagy serpenyőt hevítsünk fel, kevés olajon olvasszunk fel egy evőkanálnyi vajat, pirítsuk meg rajta a vargányát. Ha kész, szedjük szalvétára, enyhén sózzuk, borsozzuk. Pirítsuk meg a bacont is, szedjük szintén papírszalvétára. Végül pirítsuk meg fél perc alatt a zsályaleveleket is, majd dobjuk a gomba mellé.

sertesszuz_toast_1.jpg

A sertésszüzet mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk a rostokra merőlegesen, enyhén átlósan kb. kétujjnyi vastag szeletekre. Enyhén klopfoljuk ki őket, de ne verjük teljesen „laposra”. Szórjuk meg durva szemű tengeri sóval, durvára őrölt fekete borssal.

Süssük forró serpenyőben, oldalanként kb. 1,5 percig. Ha van otthon maghőmérőnk, 60 fokra süssük, szedjük tányérra, dobjunk mindegyikre kis darab vajat, takarjuk le alufóliával, pihentessük 4-5 percig.  

Közben pirítsunk 2-2 szelet toast kenyeret.

Helyezzük egy nagyobb tányér közepére az egyik szelet pirítósunkat, kanalazzunk rá kevés mártást, majd tegyünk rá 2-3 darab sertésszüzet. Tegyünk a tetejére 1-2 zsályalevelet, pár szelet vargányát,törjünk rá néhány darabot a pirított baconből, halmozzuk rá a salátánkat, morzsoljunk rá kevés kéksajtot.

Sültkrumplival, a maradék mustáros mártásunkkal tálaljuk.

bayerwald_toast_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr477888868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása