Mangalica tarja, gomba, spenótos bulgur
2015. május 03. írta: charliefirpo1

Mangalica tarja, gomba, spenótos bulgur

Egy gyorsan elkészíthető sült húsos étel, tejszínes gombás mártással, csakúgy, mint a Hugh-féle csirkeragu ciderrel, csak most kicseréltem a csirkét néhány szép szelet mangalica tarjára. Aki a bulgurt esetleg nem ismeri, annak röviden: tört búza. Elkészítése szintén roppant egyszerű, megpirítjuk a bulgurt, majd forró vízben hagyjuk bő fél óra alatt megpuhulni. Utána már csak le kell szűrni, és össze kell keverni a párolt spenóttal.  

gombas_tarja_spenotos_kuszkusszal_01.jpg

 

Hozzávalók (6 főre)
6 szelet mangalica tarja, enyhén kiklopfolva,
Két fej vöröshagyma, felszeletelve,
Négy gerezd fokhagyma, megtörve,
20 dkg csiperkegomba, felszeletelve,
Két kakukkfűág,
Egy rozmaringág, három-négy részre vágva,
Egy csokor petrezselyem, levelei, szárai külön-külön felaprítva,
6-8 szelet pancetta vagy bacon,
1 dl sűrű tejszín,
Két evőkanálnyi dijoni mustár,
3 dl húsleves alaplé,
Tengeri só,
Frissen őrölt fekete bors,
1,5 dl száraz fehérbor,
Olívaolaj,
Diónyi vaj

Spenótos bulgur

100 ml bulgur,
300 ml víz,
30 dkg tisztított spenót,
Két zöldhagyma, felaprítva,
Egy gerezd fokhagyma, felaprítva,
Tengeri só,
Frissen őrölt fekete bors

 

A húst mossuk meg, töröljük szárazra, nagyon enyhén klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, forró serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk oldalanként 1-2 perc alatt aranybarnára. Ami elkészült szedjük tányérra. Ha minddel végeztünk öntsünk kevés fehérbort a serpenyőbe, fakanállal kaparjuk fel a leragadt darabokat, majd öntsük a félretett húsra.

gombas_tarja_spenotos_kuszkusszal_03.jpg
Öntsünk ismét két-három evőkanálnyi olívaolajat a serpenyőbe, adjunk hozzá diónyi vajat. Dobjuk rá a vöröshagymát, nagy lángon gyakran átforgatva pirítsuk pár percig. Ha elkészült szedjük tányérra, majd pirítsuk meg a felszeltelt gombát is (közben adjuk hozzá a fokhagymát, felaprított petrezselyemszárat). Végül adjuk hozzá a mustárt, tejszínt, öntsük fel húsleveslével, forraljuk össze.
Egy sütőtálat kenjünk ki olívaolajjal, tegyük rá egy rétegben a hússzeleteinket, majd rá a megpirított vöröshagymát, friss kakukkfüvet, rozmaringot, végül öntsük fel a gombás tejszínes mártással. Fedjük be a pancettával, toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Közben a bulgurt egy lábasban kevés olívaolajon pirtísuk meg, mintha tarhonyát készítenénk. Öntsük fel forró vízzel, adjunk hozzá 4-5 csipetnyi sót, fedjük le, hagyjuk 30-40 percig állni. Ha megpuhult szűrjük le, hagyjuk lecsepegni.
A spenótot kevés olívaolajon pároljuk 1-2 percig a felaprított fokhagymával, ha összeesett, keverjük össze a lecsepegtetett bulgurral, felaprított zöldhagymával, diónyi vajjal.

gombas_tarja_spenotos_kuszkusszal_02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr887310606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása