Mozarella saláta pesztóval
2013. augusztus 27. írta: charliefirpo1

Mozarella saláta pesztóval

paradicsomos_mozarella_saláta.jpg

Ez épp a kánikula közepén készült, amikor a konyhában a falakat épp a 33 fokos meleg feszítette, úgyhogy a sütő bekapcsolásának még a gondolatától is rosszul voltam. Ilyenkor elég kézenfekvő megoldás a párizsis zsemle, meg a kicsit kreatívabbaknak a saláták ugye, minden mennyiségben.

Szerencsére a kánikula ellenére még épp tudtam gondolkodni, úgyhogy eget verő kreativitásomat segítségül véve felaprítottam, amit a hűtőben találtam, összedobtam egy gyors pesztót, és jól összekevertem mindent. Nem bántam meg, bár tulajdonképpen ez sem atomfizika.  Ha végigvesszük a hozzávalókat; mozarella, parmezán, paradicsom, olajbogyó, bazsalikom, citrom, azt hiszem, nem kell nagy képzelő erő hogy belássuk, mind „egymás barátai”, ha mindent összeborogatunk, nagy baj már nem lehet.   

2-3 adag

Saláta
Két, 100-120 g-os mozarella, nagyobb darabokra vágva,
5-6 paradicsom, nagyobb darabokra vágva,
Fél fej vöröshagyma, vékony karikákra vágva,
Maréknyi fekete vagy zöld olajbogyó,
Néhány szelet jobbfajta érlelt sonka,
Pár szelet pirított baguette,
Egy citrom

 

Pesztó
Fél gerezd fokhagyma,
Fél evőkanálnyi fenyőmag,
Nagy maréknyi bazsalikomlevél,
Kb. 1,5 dl olívaolaj,
Pár csepp citromlé,
Maréknyi reszelt parmezán

 


pesztó_salátához.jpg
A pesztóhoz egy nagyobb mozsárban törjük össze a fokhagymát, fenyőmagot. Adjuk hozzá a bazsalikom leveleket, „döngöljük" tovább, amíg egy durvább, krémszerű masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a parmezánt, olívaolajat, pár csepp citromlevet, csipetnyi sót, keverjük gyorsan össze.

A salátához a hagymát pár percre áztassuk fehérborecetes vízbe (evőkanálnyi borecet, fél pohár víz). Nyomkodjuk ki a levét, tegyük a paradicsommal (előtte egy csipet sót szórjunk rá), mozarellával, olajbogyóval egy nagyobb salátás tálba. Öntsük rá a pesztót, pár csepp citromlevet, forgassuk alaposan össze. Ha szükséges még sózzuk, illetve adhatunk hozzá kevés frissen őrölt feketeborsot is.
Szedjük tányérra, helyezzünk rá pár szelet sonkát, szórjuk meg még kevés parmezánnal, bazsalikom levéllel, végül locsoljuk meg olívaolajjal, pár csepp citromlével.

paradicsomos_mozarella_saláta_3.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr75455917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása