Hűtőkipakolós
2012. április 14. írta: charliefirpo1

Hűtőkipakolós

 Gondolom nem vagyok egyedül azzal hogy veszek ezt azt, aztán annak épp a fele marad meg úgy, hogy napokkal később már csak pakolgatjuk egyik polcról a másikra.

Ilyenkor szoktak jönni a „hűtőkipakolós” kaják, ami lehet ugye a melegszendvicstől kezdve rizseshúsig bármi. Én meg mivel tésztazabáló vagyok, általában valami tésztát szoktam ilyenkor összeütni.
Na ez is egy ilyen, rengeteg zöldséggel. Ami persze szabadon variálható a lehetőségek szerint.  Olyasmi mint anyukám tésztasalátája, bár annak a szintjét Évi szerint az enyém még nem üti meg. De majd egyszer.
 
Kellbele:
250 g tészta, valamilyen,
Fél cukkíni, nagyobb kockákra vágva,
Fél padlizsán, nagyobb kockákra vágva,
2 kápia paprika, grillezve, bőre lehúzva és felkockázva,
1 édeskömény, nagyobb kockákra vágva,
Maréknyi fekete olajbogyó,
Evőkanálnyi kapribogyó,
6-8 szem koktélparadicsom, félbe vágva,
5 dkg kolozsvári szalonna,
3 gerezd fokhagyma, felaprítva,
1 jalapeno paprika, kimagozva, felaprítva,
Evőkanálnyi friss oregánó levél,
Kis csokor petrezselyemlevél, felaprítva,
Evőkanálnyi balzsamecet,
Tengeri só,
Frissen őrölt fekete bors,
Olívaolaj,
Nagy maréknyi reszelt parmezán,
Citrom,
Feta sajt vagy túró ha akad
 
A tésztához feltesszük a vizet forrni. Miközben meg a víz melegszik elkészítünk minden mást..
A szalonnát széles serpenyőben - vagy wokban - kevés olívaolajon zsírjára pirítjuk. Ha kész, kiszedjük, félretesszük. A padlizsánt a kisült zsíron, közepes lángon kissé körbepirítjuk, ha kapott egy kis színt hozzáadjuk a cukkínit. 5-6 perc után - ha kicsit megpuhult - jöhet az édeskömény is. Ha ez is megpuhult visszarakjuk a szalonnát, hozzáadjuk a jalapenot, fokhagymát. Feljebb vesszük a lángot, forgatva pirítjuk pár percig. Belerakjuk az olaj- és kapribogyót, kápia paprikát, végül rászórjuk a paradicsomot és locsolunk rá egy kevés balzsamecetet. Párszor átforgatjuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. 
Rátépkedjük az oregánó leveleket, és beleöntjük a kifőtt tésztát egy merőkanálnyi főzőlével. Jól összeforgatjuk és levesszük a tűzről. Megszórjuk parmezánnal, petrezselyemmel, az édeskömény leveleivel, meglocsoljuk nagy löket olívaolajjal, és végül pár csepp citromlével.
Morzsolhatunk rá egy kis fetasajtot vagy túrót ha akad otthon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr764426329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása