Mont Blanc aux Marrons
2011. november 27. írta: charliefirpo1

Mont Blanc aux Marrons

 Ezt eleddig nemtudtam, de gondoltam csak nem csapom már oda hogy „gesztenyepüre”. Hamár friss gesztenyéből készült, meg Évi első nekifutásra elbíbelődött vele vagy fél napot, utánanézek hogyisvanez. Na akkor akadtam rá a francia elnevezésre, meg eredetre. Miszerint a pürét úgy tálalják hogy az a Mont Blanc-t ábrázolja. Úgyhogy ez bele is ette a fejembe magát rendesen, mikor tálaltam kissé túlgondoltam a dolgot de szerintem fasza lett. Nemmondom hogy a „könnyű kis esti desszert” kategória győztese lenne, de eccer mindenképp megéri próbálkozni vele. Pláne ha többet készítünk, állítólag fagyasztható is. 

 
 
Kellbele (4-5 adag):
 
30-35 dkg sült, tisztított gesztenye
Kb.1,5 dl tej, annyi hogy ellepje
4-5 Evőkanálnyi porcukor
Egy vaníliarúd, magjai kikaparva
Két-három evőkanálnyi mascarpone
10 dkg olvasztott vaj
 
Tálaláshoz
3 dl sűrű tejszín, felverve
Három evőkanálnyi mascarpone
Kakaópor
 
A gesztenyék tetejét bevagdossuk, 120 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt kevés vizet aláöntve megsütjük.
Megtisztítjuk, felöntjük annyi tejjel ami épp ellepi, hozzáadjuk a vanília magokat, héjat, 50 percig főzzük.
Ha megfőtt leszűrjük, a tejet félretesszük. A gesztenyét botmixerrel összetörjük, ha nagyon száraz lenne a főzésből maradt tejjel meglocsoljuk.
Hozzáadjuk cukrot, a mascarpone-t, olvasztott vajat, jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük legalább egy órára (de inkább egy egész éjszakára).

És akkor a tálalás, három-négy evőkanálnyi pürét szedünk a tányér közepére, három kisebb teáskanálnyi mascarpone-t állítunk a „közökbe”, majd jól lebombázzuk tejszínhabbal. Végül megszórjuk egy kevés kakaóporral.

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr323414666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása