Ezt eleddig nemtudtam, de gondoltam csak nem csapom már oda hogy „gesztenyepüre”. Hamár friss gesztenyéből készült, meg Évi első nekifutásra elbíbelődött vele vagy fél napot, utánanézek hogyisvanez. Na akkor akadtam rá a francia elnevezésre, meg eredetre. Miszerint a pürét úgy tálalják hogy az a Mont Blanc-t ábrázolja. Úgyhogy ez bele is ette a fejembe magát rendesen, mikor tálaltam kissé túlgondoltam a dolgot de szerintem fasza lett. Nemmondom hogy a „könnyű kis esti desszert” kategória győztese lenne, de eccer mindenképp megéri próbálkozni vele. Pláne ha többet készítünk, állítólag fagyasztható is.
És akkor a tálalás, három-négy evőkanálnyi pürét szedünk a tányér közepére, három kisebb teáskanálnyi mascarpone-t állítunk a „közökbe”, majd jól lebombázzuk tejszínhabbal. Végül megszórjuk egy kevés kakaóporral.