Tejszínes sült tészta csirkével
2011. október 12. írta: charliefirpo1

Tejszínes sült tészta csirkével

 Hát ez egész másnak indult mint ami lett belőle, ami mondjuk nemnagy baj. Olivérünknek emlékeztem valami sült tésztás receptjére, innen az ötlet.

 
Kellbele:
 
5 csirke felsőcomb, lebőrözve, kicsontozva, falatnyi kockákra vágva,
1 sárgarépa, apró kockákra vágva,
1 szárzeller, apró kockákra vágva,
2 közepes fej vöröshagyma, felaprítva,
3 gerezd fokhagyma, felaprítva,
3 szelet baconszalonna, vékony csíkokra vágva,
Egyharmad bögre zöldborsó,
8-10 kakukkfűág levelei, felaprítva,
3 zsályalevél,
Tengeri só,
Frissen őrölt fekete bors,
Két teáskanálnyi liszt,
Olívaolaj,
4 dl tyúkhúsleves alaplé,
1,5 dl tejszín,
1 dl fehérbor,
4-5 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán,
100 g mozarella,
 
500 g penne rigatte vagy valamilyen csőtészta
 
A csirkedarabokat kevés olívaolajon nagy láng felett aranybarnára pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész kiszedjük, félretesszük.
Egy széles serpenyőben kevés olívaolajon zsírjára pirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a sárgarépát, zellert, vöröshagymát, közepes lángon 10 percig dinszteljük. 10 perc után hozzáadjuk a kakukkfüvet, zsályát, fokhagymát, majd 2 perc után a lepirított csirkedarabokat, zöldborsót is.
Felöntjük borral amit teljesen elforralunk. Megszórjuk liszttel, egykét percig pirítjuk vigyázva hogy oda ne kapjon. Felöntjük a húsleveslével, 10 perc alatt besűrítjük. – Ne lepje el, és a végén kissé hígabb legyen mint egy pörkölt. – Hozzáadjuk a tejszínt is, folyamatosan kevergetve összeforraljuk. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
Miközben a mártás elkészül megfőzzük a tésztát. Lobogó sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, a főzőléből egy keveset félreteszünk.
Olívaolajjal kikent jénai tál aljára teszünk egy adag tésztát, rá egy rész mártást. Megszórjuk egy kevés parmezánnal, majd újrakezdjük ameddig a mártás el nem fogy, az egész tetejére is ez kerüljön. Kevés főzőlével meglocsolhatjuk ha túl száraz lenne. Rátépkedjük a mozarellát és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-30 percre. Ha a mozarella aranybarnára sült kivesszük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr53298507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása