Időközben azért párszor már készült pizza, meg jópár kép is róla. szóval írnék pár sort ha nembaj.
Előszöris a pizzakészítés folyamatábrája, Évi kezei között.
(Részletek itt régebről:http://fast-food.blog.hu/2010/02/21/pizza_20090826
Elkezdjük szépen összegyúrni a masszát.
És már szinte kész is.
Aztán egy jó háromnegyed órát kelesztjük, valami ilyesmire.
Variációk
Kezdeném az alap, klasszikus margarita-val ugye, ami amilyen egyszerű, annyira tökéletes is. Az igazihoz erőssen ajánlott a bivalytejből készült mozarella, a sajton, paradicsomon kívül más úgyse kell rá így nemigazán éri meg pont ezen spórolni.
Szóval, paradicsomszósz, sajt, félbe vágott koktélparadicsom, vagy valamilyen nagyobb kemény húsú vékony szeletekre vágva, olívaolaj.
Aztán ennek a vega vonalon továbbgondolt változata, a paradicsomos, gombás, rukkolás. Szintén koktélparadicsommal, vékony szeletekre vágott csiperkével, jósok rukkolával amit már sütés előtt ráteszünk.
Hülyeség, nemvega. És készült képp, csak kicsit később. Paradicsomszósz, kb. 10 dkg olívaolajban pácolt articsóka -vagy konzerv-, sajt, és pancetta. Ha megsült a tetejére pár csepp citromlé, olívaolaj, bors. Huhh.
Lehet feltenni a kérdést hogy ennyi elég-e rá. Én még mindig aztmondom amit erre szoktak, legyen kevesebb, de jóféle...