Még mindig meleg van: Torta al limone
2011. augusztus 26. írta: charliefirpo1

Még mindig meleg van: Torta al limone

Ezért meg köszönet a Világevőnek, hogy sikerült begyűjtenie. Nem tudom hogy Humprey Bogart tényleg annyira szerette-e vagy sem, de nekünk nagyonbejött. Annyira hogy két nap kétszer is sütöttünk.
Lehet tényleg citromfüggők lettünk vagymi, de ez most így annak ellenére hogy kurvameleg van nagyon jólesik, már megint.
A recepten egy kicsit változtattam, azt hallottam hogy vagy meleg tésztára hideg öntet, vagy hideg tésztára meleg. Így könnyebben felszíja állítólag. Ha már találkozott valaki egy jókis revanival, ez annak lehet az olasz megfelelője, legalábbis nekem az jutott egyből eszembe.
Úgy néz ki mint egy sima piskóta, vagy natúr süti, de ha az ember beleharap egyből az olasz tengerparton találja magát.
 
Kellbele:
300 g kenyérliszt
300 g cukor
4 tojás
250 g vaj
20 g sütőpor
175 ml zsíros tej
Tengeri só
Két nagy citrom reszelt héja
 
Limonádé
150 g cukor
3 dl víz
Három citrom leve
 
A vajat két perc alatt robotgéppel krémesre keverjük. Elkeverjük a cukorral, majd a egyenként a tojásokkal is. Megszórjuk csipetnyi sóval, a citromhéjjal. A lisztet a tejjel felváltva néhány nagyobb adagban hozzáadjuk, végül a sütőport is beleszórjuk. Akkor jó ha sima, krémes állagú.
Kivajazott, belisztezett sütőformába öntjük, 40 perc alatt 160 fokon aranybarnára sütjük.
A sütőből félig kihúzzuk, hagyjuk 15 percet pihenni, majd kivesszük és két órát hűlni hagyjuk.
A limonádéhoz a vizet felforraljuk, beleszórjuk a cukrot és összeforraljuk. Ha a cukor feloldódott belekeverjük a citromlevet.
A sütemény tetejét több helyen megszurkáljuk, a limonádéból fél óra alatt három-négy adagban annyit adunk hozzá amennyit felszív (nem kell sajnálni, felszívja).

Végül megszórjuk tört natúr mogyoróval, vagy nem.  

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr463182460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása