Capelli D'Angelo tenger gyümölcseivel
2011. augusztus 08. írta: charliefirpo1

Capelli D'Angelo tenger gyümölcseivel

 Kicsit kísérleteztünk nemrég. Kaptam Évitől születésnapomra egy tésztagépet, aztán próbálgatjuk. Mikor elindultunk a piacra még valami gombás dolog járt a fejemben, de annyira jól néztek ki a rákok meg a tintahal hogy venni kellett.

Egész jó lett.
 
 
Kellbele:
 
25 dkg tisztított garnélarák
20 dkg tintahal, ujjnyi vastag karikákra vágva
5 gerezd fokhagyma, vékonyra szelve
1 közepes méretű chili, kimagozva, felaprítva
Fél teáskanálnyi cayenne bors
Két csokor petrezselyem, felaprítva
Fél maréknyi bazsalikomlevél
5-6 szem koktélparadicsom, félbe vágva
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
Extra szűz olívaolaj
Maréknyi reszelt parmezán
Pohár fehérbor
 
Friss tojásos tészta
3 nagy tojás
Langyos víz
30 dkg búzaliszt
Csipetnyi tengeri só
 
Mellé: 1 üveg Nyakas, Irsai Olivér
 
 
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe fészket formálunk. Beleütjük a tojásokat, megszórjuk sóval, kézzel óvatosan összekeverjük, majd elkezdjük a lisztet a tojásba forgatni, összegyúrni. Ha nem akarna összeállni kevés vízzel meg lehet hinteni, egyszerre sokat ne adjunk hozzá. Amint összeállt tegyük ki deszkára és ott fejezzük be.
Három részre vágjuk, gömböket formázunk belőle majd vízzel hintett folpackba csomagoljuk, egy órát pihentetjük.
Egy óra után kilisztezett vágódeszkára helyezzük, kissé kinyújtjuk. A tésztagép legvastagabb fokozatán áthatjuk kétszer-háromszor, majd a közepesen, végül a legvékonyabb fokozatnál egyel vastagabbon is (2-es).
Ha kész keresztben félbe vágjuk, az adapteren áthajtva felszeleteljük. Ez most nálam a 0,8-as volt. Kilisztezett deszkán szórjuk szét. (jól lisztezzük be és szórjuk szét illetve ne hagyjuk sokáig állni mert könnyen összeragad).
Ha kész, lobogó sós vízbe szórjuk, gyakran keverve 1-2 perc alatt megfőzzük. Nagyon kevés idő kell neki, visszaforrni sincs szinte ideje, olyan hamar megfő.
Ha még éppen roppan, egy bögrényi főzőlét kimerünk, a tésztát leszűrjük, meglocsoljuk jól olívaolajjal és félretesszük ameddig a garnéla, tintahal elkészül.
Széles, magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanálnyi olívaolajat hevítünk. Mielőtt elkezdene füstölni hozzáadjuk a garnélát, fokhagymát, chilit, nagy lángon 1-2 percig pirítjuk. Rászórjuk a tintahalat, paradicsomot, további 1 percig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cayenne borsot is.
Felöntjük fehérborral, amit gyorsan el is forralunk.
A lángot mérsékeljük, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, bazsalikommal. Elkeverjük és a félretett tésztát is hozzáadjuk. Ha összeállt volna, kevés félretett főzőlével fel lehet lazítani. Levesszük a tűzről, megszórjuk parmezánnal, még egy kevés olívaolajat adunk hozzá és ha még szükséges, sózzuk, borsozzuk. Egy lime levét facsarjuk rá tálalás előtt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr873135023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janikahhh (törölt) 2011.08.09. 11:00:23

És a rozmaring hol marad? :D

charliefirpo1 2011.08.09. 13:45:51

megették a büdös macskák ;)
süti beállítások módosítása