Variációk caponata-ra
2011. július 17. írta: charliefirpo1

Variációk caponata-ra

Majdnem pont egy éve készítettem el először ezt az olasz salátát, mikor először kezem közé került Locatelli Ízek Itáliája.

Akkor makréla volt mellé, halhoz ajánlotta így halat sütöttem hozzá. Máig az egyik legjobb étel amit eddig összeraktam, Évi is emlegeti pedig nem rajong túlzottan a halakért.
Most megint nyár van, meg még pusztulás meleg is úgyhogy salátát inkább eszek mint csölökpörköltöt. Ez mondjuk nem az a tipikus könnyű nyári saláta, minden hozzávaló megvan sütve benne.
Kicsit kell állni hagyni aztán lehet is dúrni. Halhoz, sülthúshoz, magában is akár, vagy ahogy a most sikerült, sültkrumplival tejföllel, másnap meg egy adag fussilivel.
A caponata recept itt:
De tulajdonképpen a lényege; süssünk meg bő olajban két három fejnyi padlizsánt meg minél többfajta nyári zöldséget (nem volt most épp édeskömény répa viszont igen) mellé, jól csepegtessük le majd keverjük el extraszűz olívaolajjal, vörösborecettel, sóval borssal, esetleg egy kevés pirított fenyőmaggal, felkockázott paradicsommal. Pihentessük legalább fél órát lefóliázva és már lehet is enni.
Ez történt pénteken, hús helyett oregánós sültkrumplival, tejföllel, fokhagymás pirítóssal (bruschetta ha villantani akarunk).
 
Sikerült annyit készíteni hogy másnapra is maradt egy nagy adag, ami kettőnknek már nem lett volna elég magában, egy adagnak viszont sok volt. Vettem egy doboz fussilit hozzá és lett belőle tésztasaláta.
A tésztasaláta is nagy nyári kedvenc, nemegészen egy éve csinált anyukám olyat hogy  szintén emlegetve van azóta is, és állítólag még nem sikerült megütnöm a lécet. Hát így megy ez.
Szóval csak azért a rend kedvéért; megfőztem 250 g tésztát al dente-re, kissé lecsepegtettem, összekevertem egy nagy löket olívaolajjal meg a maradék caponata-val és jó sok reszelt parmezánnal…
 
 
 

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr153073866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janikahhh (törölt) 2011.07.18. 12:17:45

Ezt mindenki lájkolja az arckönyvön, úgyhogy első!!!
süti beállítások módosítása