Grill 2.0 – Grillen sült „baby ribs”, görög saláta, héjában sült rozmaringos burgonya,  tzatziki
2011. június 26. írta: charliefirpo1

Grill 2.0 – Grillen sült „baby ribs”, görög saláta, héjában sült rozmaringos burgonya, tzatziki

 Amiből most az én részem a hús lett volna, minden más meg Eszteré. Merthogy már rég akarok bordát grillezni, csak ritka az alkalom. Majdnem nem jött össze most se, mert a hentesnél nem volt borda.

Ami neki nem volt akadály, rohant befele vigyorogva, hogy várjá’, mindjárt mutatom. Kérdezte még menet közben hogy karaj? Én meg mondtam magamban hogy nehogy azt adjál már bazmeg  a könyökömön jön ki.

Végül megint fel- és megvilágosultam. A „karaj tövénél” elkezdte levágni a húst, csinált magának a csontos karajból csontozott karajt, nekem meg ideadta a húsos-csontos maradékot. Amit történetesen baby ribs-nek hívnak a bolond amerikaiak (állítólag), és igenigen jó ize van.
Na ebből csináltam egy jófajta húslevest, a húst meg egy görög beütésű pácba raktam. Hogy pásszoljon a görögsalátához. 
 
Kellbele ( főre):
 
Hús, alaplé
Négy nagyobb darab „karaj töve – baby ribs”, vagy oldalas, két-három bordányi darabokra vágva (kb 1,2-1,5 kg)
3 sárgarépa, nagyobb darabokra vágva
1 paradicsom, félbevágva
2 szárzeller, nagyobb darabokra vágva
1 csokor petrezselyem
1 zöldhagyma
Evőkanálnyi borókabogyó
Fél evőkanálnyi szemes feketebors
3-4 csipetnyi tengeri só
Néhány szem szegfűbors
1,5-2 liter víz
 
Pác
6-7 gerezd fokhagyma, felaprítva
4-5 friss oregánó ág levelei, durvára vágva
5-6 kakukkfűág levelei, durvára vágva
3 rozmaringág levelei, felaprítva
2 dl olívaolaj
Csipetnyi só
 
Italmellé: Fény :D
 
A húsról a hártyát lehúzzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségekkel együtt feltesszük 1-1,5 órára kis lángon főni. Leszűrjük, az alaplevet eltesszük.
 
A páchoz a felaprított fűszernövényeket elkeverjük a fokhagymával, sóval, borssal, citromlével, olívaolajjal. A húst tálba szedjük, ráöntjük a pácot, jól összekeverjük, legalább 2-3 órára lefedve hűtőbe tesszük.
 
Sütés előtt kivesszük, letöröljük, ha kell még sózzuk (meg lehet ugye kóstolni mer már megfőtt), borsozzuk, megkenjük minden oldalukat olívaolajjal. A grillt felforrósítjuk. A darabokat oldalanként 2-4 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés közben olívaolajba mártott rozmaringággal kenjük meg párszor hogy ne száradjon ki.
Tányérra szedjük, meglocsoljuk még egy kis olajjal, öt percig lefedve pihentetjük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr893016999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása