Mikor anno a paprikás krumplit főztem jópár receptet megnéztem a neten a témában. Akkor akadtam rá a spanyol változatra, a patatas a la riojana-ra a bűvös szakácson. Említettem is hogy majd nyáron előveszem, hát most nyár van, úgyhogy előkerült.
A nemrég főzött „magyaros” paprikáskrumplimhoz képest sokkal kevesebb hús kellett hozzá meg úgy általábanvéve is kevesebb minden. Meg lé se sok maradt rajta végén, amolyan pirított krumpli, pörkölt állagú lett (legalábbis az én változatom). Ja és persze olívaolajjal készült, meg chorizoval. Amit azért lehet helyettesíteni valami jobbfajta enyhén csípős és nem túl száraz hazai kolbásszal is.
Kellbele (2-3 főre):
1 db, 250 g-os chorizo, vastagabb karikákra vágva
½ kg kisebb méretű újburgonya, meghámozva, nagyobb darabokra vágva
2 kaliforniai paprika, bőre lehúzva, nagyobb kockákra vágva
1 nagyobb fej vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 babérlevél
1 dl vörösbor
1 szárított chilipaprika
1 púpos teáskanálnyi édes nemes paprika
1-2 dl húsleves alaplé
Olívaolaj
Frissen őrölt fekete bors
Tengeri só
Mellé: Frisskenyér, koviubi
Italmellé: Fritmann Kékfrankos

