„The key is the panko” – Panírozott garnélarák tzatzikivel
2011. május 15. írta: charliefirpo1

„The key is the panko” – Panírozott garnélarák tzatzikivel

Panko (パン粉?) is a variety of flaky bread crumb used in Japanese cuisine as a crunchy coating for fried foods such as tonkatsu. Panko is made from bread without crusts, and it has a crisper, airier texture than most types of breading found in Western cuisine.[1]  

Két lényeges gondolat lenne ennél a receptnél. A friss garnéla és a panko. Szerintem a kis fikányi fagyasztott rákokkal annyira nemérdemes szarakodni mert mire bepanírozza meg kisüti az ember megzavarodik. A másik meg a panko. Már szemezek vele egy ideje csak valahogy nemsikerült rávenni magam eddig hogy kiadjak zsemlemorzsára szerencsésebb esetben (Ázsia Bt, Fővám tér) 6-700 forintot, pedig tulajdonképpen költöttem már sokkal nagyobb marhaságokra is. És végül tegnap kiderült, hogy közelsem akkora hülyeség, sőt..

 
Kellbele (2-3 főre):
 
30 dkg friss garnélarák, tisztítva (kb. 10 db / fő)
Fél bögre kenyérliszt
Fél bögre panko
2 felvert tojás
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
Teáskanálnyi Cayenne bors
Citrom
Növényi olaj
1 Fej Lolo saláta
Néhány szelet kenyér, falatnyi darabokra tépve
Olívaolaj 
 
A tzatziki meg mondjuk itt:
 
Zenemellé: Buena Vista Social
Itamellé: Gere Olaszrizling, 2009
 
A garnélát megtisztítjuk (erre egy rövidfilm a sok közül: http://video.about.com/japanesefood/How-to-Devein-Shrimp.htm), leöblítjük. Sózzuk, borsozzuk, fél citrom levével meglocsoljuk.
A tojást felverjük, a lisztet elkeverjük a Cayenne borssal, mindkettőbe egy-egy csipet sót szórunk.
A garnélát bepanírozzuk ahogy a rántotthúst is tennénk, liszt, tojás, panko sorrendben.
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat (sokat mintha krumplit sütnénk, én most majd egy litert használtam hozzá). Amikor már elég forró (beledobott morzsa körül felhabzik) mérsékeljük a lángot és beleszórjuk a rákot úgy hogy össze ne érjenek. Kb. 3-4 perc alatt megfőnek a nagyobb darabok, akkor lesz szerintem megfelelő ha ennyi idő alatt a panír is aranybarnára sül. Szalvétára helyezve lecsepegtetjük.
 
Közben a salátát megmossuk, nagyobb darabokra tépkedjük. Pár csepp olívaolajjal, citromlével öntözzük meg és összeforgatjuk.
 
A kenyérszeleteket felforrósított wokba vagy széles serpenyőbe szórjuk majd megöntözzük olívaolajjal. Nagy láng felett ropogósra pirítjuk.
 
Tányérra helyezzük a salátaleveleket, rá a rákot, mellé a kenyérdarabokat, tzatzikit, valahogy így:
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr142905105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása