Évi süt - Lemon tart recept
2011. május 01. írta: charliefirpo1

Évi süt - Lemon tart recept

lemon_tart_új_11.jpg 
 

Édes omlós tészta
125 g vaj,
90 g cukor,
1 tojás,
250 g liszt 


Citromkrém
2 nagy tojás
4 nagy tojássárgája
180 g kristálycukor
2 dl tejszín
2 citrom leve
Porcukor
 
Keverjünk el 125 g vajat 90 g kristálycukorral (nem túl finomra). Adjunk hozzá egy nagyobb tojást, majd ezzel is keverjük össze. Szórjunk bele 250 g lisztet és forgassuk át, hogy a tészta éppen összeálljon. (Gordon szerint nem kell nagyon összedolgozni, mert állítólag akkor kemény lesz.) Ha túl száraz lenne a tészta, önthetünk hozzá egy evőkanál vizet. Ha kész, lapítsuk le, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe 30 percre.
A pihentetés után a tésztát lisztezett felületen, vagy két folpack között nyújtsuk ki, rakjuk alacsony peremű tortaformába. (Ha a tészta széttörne, ne aggódjunk, a lyukakat tapasztgassuk össze a kezünkkel, sütés után egyáltalán nem látszik majd). Nem baj ha túllóg a forma szélén, majd a végén úgyis levágjuk a felesleget (vagy épp rajta hagyjuk :). Tegyük ismét hűtőbe fél órára.
Fedjük be alufóliával, szórjunk rá babot vagy lencsét, süssük 20 percig 190 fokra előmelegített sütőben. 20 perc után vegyük ki a "nehezéket" az alufóliával, tegyük vissza még pár percre, hogy egy kis színt is kapjon.
A sütőt hagyjuk 110 fokra hűlni, közben megtölthetjük a tortát krémmel. Ehhez egy tálban keverjük össze a  tojássárgáját, egész tojásokat, a cukrot, majd a tejszínt, a citromlevet.
A "megtöltött" tortát süssük 50-60 percig, ha a krém közepe "remegős", mint a kocsonya, késznek nyilváníthatjuk. Porcukrozzuk gazdagon ha kicsit kihűlt ;)
 
Hihetetlenül finom!
lemon_tart_új_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr662868517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása