Első nekifutásra a csirkepaprikás jutott eszembe. Csak nem akartam pörköltet csinálni mert az mostanában elég sokszor volt, ettünk ugye bográcsban, volt tokány, volt sörös marha, meg magát a csirkepörköltöt is megcsináltam már a vörösboros csirke néven jómultkor. Viszont a paradicsomos krumpli olyan jól sikerült két hete hogy ennek az elkészítése megragadt a fejemben. Ezalkalommal nem akartam túlbonyolítani dolgot, azokból a hozzávalókból indulok ki amik általában egy paprikáshoz kellenek, vizont szerettem volna ha végén nem fő szét péppé minden hanem látható marad a paprika, paradicsom is. Amúgy is bőven benne vagyunk a tavaszban és a piacon elég jóféle cuccokat lehet kapni. A másik meg hogy még télen steak mellé csináltam egyik este sült paprikát is és eléggé bejött az íze. Szóval ezek forogtak a fejemben szerda óta és ma nem birtam tovább, nekiestem. Asszem elég jól sikerült..
Aztán egy nagyobb tálban elkevertem 3 gerezd reszelt fokhagymát, sót, borsot, erős és édes paprikát, joghurtot és még locsoltam rá egy korty olívaolajat. A combokat jól átforgattam benne és félretettem pihenni. Lehet hogy a joghurt neméppen pásszol ehhez a témához, de egyrészt a csirke tikka masala is ilyesmi pácban van és az is paradicsomos étel alapból, szóval gondoltam bepróbálkozom vele hátha bejön. Ameddig a csirke pihizett egy nagy lábasban vizet forraltam, a paprikákat kimagoztam, hosszában megkarcoltam a börős oldalát, a paradicsom egyik végét is kétszer bevágtam 1-1 cm hosszan keresztbe és 3-4 percig főztem. Kiszedtem a zöldségeket és lehúztam mindegyiknek a bőrét. Fűszermozsárban összetörtem a majoranna leveleket, hozzáadtam az olívaolajat, két gerezd reszelt fokhagymát, sót, borsot és még egy kicsit ráztam.
A végén locsoltam még rá két-három evőkanálnyi balzsamecetet. Egy jénai tál aljára locsoltam kis olívaolajat és ráhelyeztem a paprikát, paradicsomot. Meglocsoltam a majorannás olívaolaj öntettel, rápakoltam a csirkéket és még egy negyedelt shalott hagymát. Betettem a 190 fokra előmelegített sütőbe egy órára sülni.
Most viszont találtam tök szép galambbegy salátát a boltban és végül azt vettem. Megmostam, leráztam, 1 rész fehérborecetet elkevertem 2 rész olívaolajjal, csipet sóval, borssal és rálocsoltam 1-2 teáskanálnyit a zöldre. Még facsartam rá kis citromlevet és félretettem ezt is. Közben a csirke megsült szépen, kivettem a sütőből és a nagyját egy tányérra szedtem hűlni. Pár szem paradicsomot meg szelet paprikát meghagytam meg jó sok leve is lett, az egészet leszűrtem egy szélesebb serpenyőbe, azt a pár szem maradék zöldséget meg átpaszíroztam. Kis lángon elkevertem benne olyan 1,5 dl tejszínt és beleforgattam a nokedlit. Hát ezek jutottak eszembe csirkepaprikás téren. Nem az az öreganyám féle hagyományos tocsogós, inkább ilyen olaszos beütésű. Szerintem marhajó kis tavaszi kaja lett sok friss paprikával meg paradicsommal....
