A tésztához egy tálba beleszórtam a lisztet, sütőport, sót, borsot, római köményt, kurkumát, chilit, felöntöttem sörrel és elkezdtem robotgéppel összekeverni. Multkor mikor csináltam nem igazán voltam vele tisztában hogy milyen állagúnak is kellett volna lennie de most a műsorban láttam a tippet hogy akkor jó ha közepesen felvert tejszín állagú, illetve rátapad az ember ujjára. Szóval ilyenre kevertem. A zöldségekre szórtam pár csipet sót, borsot, és beledobáltam a tésztás tálba. Egy széles serpenyőben étolajat hevítettem és mikor jó forró volt (tippet olvastam ehhez is, bár van sok, ami nekem bejött: 1 ha remeg a teteje, 2 ha a beledobott kenyérmorzsa 15 mp alatt megpirul) beledobáltam a tésztás zöldségeket. Lejjebb vettem közepesre a lángot, és 4-5 perc alatt minden oldalát ropogós aranybarnára sütöttem.
A salátát még megszórtam reszelt parmezánnal, csináltam hozzá pár szelet fokhagymás pirítóst. Könnyű kis vacsora lett belőle.
Tegnap vega nap volt. Kicsit ráuntam a csirkére, mást meg ugye nemeszünk mert hízás van. Még jó pár hónapja elővettem tesómtól kapott grandiózus receptkönyvet, a Sörös ételeket. Volt benne egy sörtésztában sült csirke, és mivel még sose csináltam megpróbálkoztam vele. Salátával ettük azt is, de a tészta valahogy nem lett túl jó, kicsit túlszívta magát olajjal, meg vastag is lett. Aztán valamelyik nap láttam Olivért szintén sörtésztával bűvészkedni, tőle vettem végülis ezt is.
Kellbele (2-3 főre)
Fél fej közepes méretű karfiol virágjaira szedve
Fél cukkini, átlósan mutatóujj vastag szeletekre vágva
A tésztához:
5 evőkanál liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál frissen őrölt fekete bors
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál kurkuma
1 szárított chilipaprika összemorzsolva
2 csipet só
kb 2 dl világos sör
A salátához:
1 fej római saláta ropogós levelei, keresztben félbe vágva
pár szem aprószemű fürtös, szilva vagy koktélparadicsom félbe vágva
Fél fej lilahagyma vékony szeletekre vágva
Fél marék reszelt parmezán
A dresszinghez:
Két evőkanálnyi friss oregánó levél
Két evőkanál olívaolaj
Két evőkanál balzsamecet
1 fokhagyma kés lapjával összetörve
2 csipet só
Egy kávéskanálnyi frissen őrölt fekete bors
Fél citrom leve
Először gyorsan összeraktam a salátát. A rómait félbe vágtam, a paradicsomokat is, a lilahagymát meg félbe, aztán vékony szeletekre. Egy nagy tálba beleszórtam. Az öntethez a fűszermixerünkbe beledobáltam az oregánó leveleit és párszor rázva összetörtem. Beleöntöttem az olívaolajat, balzsamecetet, beleszórtam a fokhagymadarabokat és még párszor átráztam hogy összetörjön. Hozzáadtam a sót, borsot, citromlevet és a salátára öntöttem.