Vasárnapra, ebédre: Rántottcsirke, brokkoli salátával
2013. január 27. írta: charliefirpo1

Vasárnapra, ebédre: Rántottcsirke, brokkoli salátával

rántott_csirke_brokkoli_salátával_2.jpg


Csirke

Fejenként 1-2 db csirkecomb,

Teáskanálnyi oregánó,

2-3 szárított csili, összemorzsolva,

Teáskanálnyi durvára őrölt fekete bors,

Teáskanálnyi füstölt őrölt paprika (elhagyható),

Kb. fél bögre durvára darált zsemlemorzsa, pankó keverék (pankó elhagyható),

Kb.fél bögre liszt,

Két felvert tojás (2 csipet sót adjatok hozzá),

Só,

Olívaolaj

Brokkoli saláta (kb. 2 adag)

1 közepes méretű brokkoli, rózsáira szedve, a szárát ne dobjátok ki, hámozzátok meg, és a felső 2/3-át vágjátok a rózsák méretével megegyező kockákra,

2-3 szem kifliburgonya, vagy más nem szétesős, héjában megfőzve,

Majonéz,

Dijoni mustár,

Almaecet,

Joghurt,

Méz,

Só,

Durvára őrölt fekete bors,

2-3 vékony szelet húsos szalonna, v. bacon,

Maréknyi tört mandula,

Maréknyi reszelt parmezán

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

  1. A csirkét mossátok meg, töröljétek szárazra.
  2. A fűszereket keverjétek alaposan össze 2-3 evőkanál sóval. Dörzsöljétek be a combokat az így kapott fűszersóval, a maradékot félre lehet tenni későbbre.
  3. Panírozzátok a combokat dupla panírba; liszt, tojás, liszt, tojás, prézli sorrendben. Egy nagyobb, magas falú serpenyőt (amit sütőbe is lehet tenni és az összes comb belefér, ha nem akkor sima serpenyő + utána majd egy jénai) hevítsetek fel. Öntsetek bele kb. 1 dl olívaolajat, vagy annyit hogy, majd a combok ujjnyi alsó részét ellepje.
  4. Pirítsátok pár perc alatt, nagy lángon (ha elkezdene füstölni vegyétek persze lejjebb, de egyébként forró legyen) óvatosan körbeforgatva halvány barnára a combokat. Egyszerre csak 1-2 darabot, így hamarabb megpirul és könnyebb kezelni is. Ami kész, tegyétek félre tányéron.
  5. Ha mind megvan, öntsétek le az olajat, papír törlővel töröljétek ki a megégett panírdarabokat. Öntsetek ismét egy kis löket olívaolajat a serpenyőbe (vagy jénaiba), és tegyétek 190 fokos sütőbe 40 percre. Sütés közben párszor fordítsátok meg.
  6. Közben elkészíthetitek a salátát. (Ezt meg lehet tenni pár órával előtte is, hogy a brokkoli magába szívja az ízeket. Ebben az esetben nem kell talán előtte „blansírozni", nyersen is lehet használni.)
  7. Mossátok meg a brokkolit, szedjétek rózsáira, kockázzátok fel, lobogó sós vízben főzzétek 2-3 percig. Szűrjétek le, tegyétek jéghideg vízbe öt-tíz percre.
  8. A szalonnát kevés olívaolajon kis lángon pirítsátok ropogósra, papírtörlőn hagyjátok lecsepegni.
  9. Közben keverjetek ki kb. félbögrényi öntetet. Ehhez majdnem fél bögre majonézhez adjatok fél deci joghurtot, teáskanálnyi mézet, teáskanálnyi dijoni mustárt, teáskanálnyi almaecetet. Csipetnyi sóval, borssal ízesítsétek. Adhattok még hozzá joghurtot ha esetleg túl tömény lenne, vagy bármit ízlés szerint.
  10. A mandulát pirítsátok forró serpenyőben halvány barnára.
  11. A krumplit hámozzátok meg, vágjátok kis kockákra, tegyétek egy nagyobb tálba a lecsepegtetett brokkolival. Forgassátok alaposan össze az öntettel, maréknyi reszelt parmezánnal (vagy valami más sajttal). Végül megszórhatjátok egy kevés sóval, borssal.
  12. A mandulát, szalonnát csak akkor szórjátok majd rá, mielőtt esztek, különben megszívja magát és felpuhul.

    Jóétvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr495046084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása