Évi süti – Csokoládés, diós keksz, Hugh után szabadon
2013. január 19. írta: charliefirpo1

Évi süti – Csokoládés, diós keksz, Hugh után szabadon


csokis_diós_keksz_2.jpg

Ennek a keksznek a lényege a lágy, világosbarna cukor. Néztem is hülyén, hogy ilyet meg hol a p*-ban veszek?

Természetesen az Ázsia boltban ez is fellelhető, és ez itt most nem a reklám helye. (Pénzt úgyse kapok érte. Nem azért szeretjük mert olcsó, hanem mert van minden, de hát aki ismeri, az tudja miről beszélek.)

El nem tudtam képzelni, hogy milyen az, hogy lágy, meg cukor, aztán mikor megláttam a csomagot már tisztult a kép.
Tegnap úgy próbáltam leírni (több-kevesebb sikerrel), hogy olyan, mint a megázott, kásás cukor, vagy valami ilyesmi.

125 g vaj,

100 g kristálycukor,

75 g lágy világosbarna cukor,

1 közepes tojás, kissé felverve,

2 teáskanál vanília kivonat,

150 g liszt,

Fél teáskanál sütőpor,

Csipetnyi tengeri só,

100 g tejcsokoládé, kisebb darabokra zúzva,

Két maréknyi dió, szintén kisebb darabokra zúzva

E nélkül is keksz lesz, csak ettől meg nagyon más. Egész könnyű, levegős, ha a meg elkezdjük enni, szinte szétolvad a szánkban.

Közben meg mintha robbanócukrot ennénk. Legalábbis nekem ez jutott eszembe. Mellé a csokoládé, ami kissé megfolyik sütéskor, a roppanós diódarabok, szóval nagyon jó (ahogy mondják, zseeeeniiiiiááááális).

  1. Öntsük egy keverőtálba a kétféle cukrot, keverjük ki a felolvasztott vajjal.
  2. Adjuk hozzá a tojást, vanília kivonatot.
  3. Szitáljuk rá a lisztet a sütőporral, keverjük el, végül adjuk hozzá a csokoládét, diót is.
  4. Tegyünk púpos teáskanálnyi halmokat sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól kb. 4 centis távolságban.
  5. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig.  

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr545027067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása