Ennek is megörültem nagyon mikor kész lett. Egyszer már szerepelt, de ez jobb lett sokkal, szóval elkellmondanom.
A tésztába olívaolaj (nem is értem, mindegy) helyett kacsazsírt tettem. A feltétnél sem bohóckodtam, ment rá minden nyersen. Még egy kicsit több is, mert a gomba jó rá.
Plusz a ziccer, amit szintén nem értem miért hagytam ki múltkor, a tejföl. NA ez viszont egy kevés olívaolajjal, fokhagymával, borssal elég jó kis alapot ad, és ha megsült a pompos, a tetejére is tökéletes. Enném most is ha lenne.
Kellbele:
50 dkg liszt,
2 evőkanál olvasztott kacsazsír,
3 dl langyos víz,
1 zacskó porélesztő,
Fél evőkanál cukor,
Fél evőkanál só
Feltét
2 közepes fej csiperke, felszeletelve,
Kis darab füstölt kolbász, felszeletelve,
Ujjnyi vastag szelet füstölt tarja vagy zsírosabb comb, felkockázva,
Hegyes erős paprika, felszeletelve,
2 gerezd fokhagyma, lereszelve,
1 nagyobb fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve,
2 dl tejföl,
Fekete bors,
Teáskanálnyi olívaolaj,
Tengeri só,
Kacsazsír,
Nagy adag reszelt trapista
- A cukrot keverjük el langyos vízzel, futtassuk meg rajta az élesztőt.
- Közben szitáljuk a lisztet egy nagy tálba és keverjük el a sóval. A közepébe formáljunk lyukat, öntsük bele az élesztős vizet, szórjuk be a tetejét liszttel. Locsoljuk meg a felolvasztott zsírral, és gyúrjuk sima, rugalmas tésztává.
- Kelesszük duplájára, vegyük ketté. Egy nem túl nagy, kb. 20x30-as tepsit kenjünk ki kacsazsírral, és nyújtsuk bele a tésztát kézzel. A tetejét is kenjük meg vékonyan zsírral.
- A fokhagymát reszeljük le, keverjük össze a tejföllel, csipetnyi borssal, sóval, teáskanálnyi olívaolajjal és kenjük ezt is a tésztára.
- Szórjuk meg a sajt felével, helyezzük rá a gombát, hagymát, tarját. Sózzuk, borsozzuk, dobáljunk még rá a hegyes erősből, szórjuk rá a maradék sajtot, füstölt kolbászt. Ha maradt még egy kevés zsír locsoljuk meg vele, majd tegyük 220 fokos sütő alsó részébe 20-25 percre. Ha a teteje rendesen megpirult esetleg „nézzünk alá", ha ott is rendben van kész.