Na ezt is bepróbáltuk, pár hete még grillezésnél. Nincs is jobb, mint tűző napon zöldséget grillezni :) Előétel lett egy méretesebb szték mellé egyébként (a sztéket majd még megmutatom mer szép lett).
Aztán a hűtőbe felejtettem egykét hétre, most meg pár napja a kezembe akadt.
Nem mondom hogy tökéletes, vagy valami, de azért nem lett rossz.
Kis parmezánnal, meg olívaolajjal megbíztatva meg pláne jó kis sörmellé kaja ez.
Kellbele:
3 feszes padlizsán, szurkáljuk kicsit meg,
3-4 paprika, vegyesen kápia, tv, vagy ami akad,
2-3 fej paradicsom,
3 fej lilahagyma,
Tengeri só,
Fekete bors,
Olívaolaj,
Babérlevél,
2 gerezd Fokhagyma
A padlizsánt, paprikát süssük feketére grillen, majd fóliával takarjuk le és hagyjuk pihenni 10-15 percig. Így könnyebb lehúzni a héjját később.
A fokhagymát kevés olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a babérlevelet, paradicsomot, kis lángon főzzük ameddig be nem sűrűsödik.
A padlizsánt, paprikát hámozzuk meg, kockázzuk fel, adjuk a paradicsomhoz.
Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy korty vizet és rotyogtassuk negyed órát legalább.
Adjunk hozzá egy kevés olívaolajat, a hagyma felét, vegyük ki a babérlevelet és daráljuk le (botmixer pl.)
Keverjük hozzá a maradék hagymát, ha szükséges még fűszerezzük.