Camembert, az a rántott
2012. április 14. írta: charliefirpo1

Camembert, az a rántott

 

Hátigen. Ha rántott sajtról van szó, mondjuk akkor azért annyit lehet variálni a dolgon hogy mit rántunk ki. Lehet mondjuk trappistát, edámit,  aztán van a cheddar, ehhez is volt már szerencsém. És persze ott van az örök klasszikus, ami minden B kategóriás étterem étlapjának stabil pontja volt éveken keresztül, a camembert. Nemhiába fogott el a nosztalgia és készítettem el egyből rizzsel, úgy ahogy azt annak idején az arcunkba kaptuk.
Aminek igen fontos szerepe volt abban hogy három perccel az evőeszközök letétele után mindenki leforduljon a székről. Még most is kivagyok a gondolattól mennyire tele lettem. Szóval legközelebb azért rizsa nélkül lesz.
 
Kellbele (3 főre):
Fejenként egy, kb 120-130 grammos camembert,
Nagy maréknyi dió, durvára törve,
Három marék kenyérliszt,
Két tojás, felverve,
Három-négy maréknyi zsemlemorzsa, ha van egykét maréknyi pankó,
Tengeri só,
Étolaj a sütéshez,
Áfonyalekvár meg mellé.
 
A tört diót összekeverjük a zsemlemorzsával, a tojást felverjük, sózzuk. A sajtokat dupla panírba forgatjuk a megszokott liszt, tojás, morzsa sorrendben.
Széles serpenyőben jó sok olajat hevítünk. Ha remeg a felszíne elkezdhetjük sütni. Lejjebb vesszük a lángot, oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha elkészült papírszalvétára szedve lecsepegtetjük a felesleges olajat. Természetesen lekvárral esszük, én az áfonyát preferálom általában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr834426815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása