Húsvéti torta - csokis rusztikus
2012. április 08. írta: charliefirpo1

Húsvéti torta - csokis rusztikus

 Na ezt már nem én követtem el, elvoltam foglalva a sonkával meg a kaláccsal. Évi viszont érzett magában annyi erőt hogy összerántson egy könnyű kis desszertet.

Tavaly már kétszer belefutottunk Nigella régimódi csokis sütijébe. Ami megmár többször kipróbáltatott az ugye máskor is jó.
Csoki van benne gazdagon, aki már egyszer is látott a hölgytől receptet az tudja hogy ilyesmivel nem szarozik. A csokin kívül meg cukor meg kakaó, és a lisztet mellévéve végig  is futottunk nagyjából a főbb alkotóelemeken. 
Jaigen, mellett szól még a sötét külalak, ami miatt jól mutat rajta mindenféle díszítés az éppen aktuális eseményhez igazítva.  
 
Kellbele:
A tésztához
200 g liszt,
200 g porcukor,
Másfél teáskanálnyi szódabikarbóna,
40 g kakaópor,
175 g vaj,
2 nagy tojás,
2 teáskanálnyi vanília aroma,
1,5 dl tejföl
 
A krémhez
75 g vaj,
250 g porcukor,
1 evőkanál méz,
175 g étcsokoládé,
1,2 dl tejföl,
1 teáskanál vanília aroma
A  díszítéshez
Marcipán répák, levelek, csokitojás, fehércsoki forgácsok. Vagy amit akartok :)
 
A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a nemszárazakat, végül meg az egészet. Egy villával megoldható, de segítségül hívhatjuk a haberőt is.
Ha megvagyunk szilikonformába öntjük, 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, ha felolvadt hozzáadjuk  a cukrot, mézet, tejfölt, vaníliát, porcukrot, és simára keverjük.
A kihűlt tésztát félbe vágjuk, megkenjük a csokikrémmel, összeragasztjuk, a maradék csokival beborítjuk. 
Ha akarjuk feldíszítjük, mielőtt felvágnánk hagyjuk megkeményedni a csokit. 
Krisz szerint +1 kg :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr54372001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása