Megint pesztó – Rukkolás
2011. június 25. írta: charliefirpo1

Megint pesztó – Rukkolás

Végy egy adag rukkolát (egy kis zacskónyi), mosd meg, csepegtesd jól le. Mozsárban törj össze egy gerezd fokhagymát egy evőkanálnyi fenyőmaggal, majd add hozzá a rukkolát (először csak a felét, harmadát). Ha kellően összetörted keverj hozzá annyi extraszűz olívaolajat amennyi épp ellepi, meg még egy keveset. Szórd meg maréknyi frissen reszelt grana padano-val, adj hozzá egy csipetnyi sót, pár csepp citromlevet. Jól keverd el (ha túl "száraz lenne adj még hozzá olajat) és rakd egy kisebb befőttesüvegbe.

Főzd a tésztát al dente-re lobogó sós vízben, csepegtesd le úgy, hogy egy kevés víz maradjon alatta. Nagy tálban keverd össze egy jókora adag pesztóval, két evőkanálnyi olívaolajjal. Szórd meg még egy kis sajttal, meg vékonyra szeletelt horvát sonkával. Köszi Jojó! :D
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr883013402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása