Paradicsomos cukkínis sültkrumpli
2011. április 03. írta: charliefirpo1

Paradicsomos cukkínis sültkrumpli

Bármennyire is meglepő lehet egy igazi esti gyorsat sikerült összeraknom a minap. Találtam otthon krumplit, cukkínit, paradicsomot meg egy darab szalonnát. Aztán eszembejutott az egyik nagy kedvencünk, a tepsis krumpli csirkével. A csirke lemaradt, a szalonna hozzájött, ennyi.

 
 
 Kellebele 4 főre):
2 közepes méretű cukkíni, 1-2 cm-es kockákra vágva
4 közepes méretű fürtös paradicsom, bőre lehúzva, felkockázva
10-12 szem közepes méretű sütnivaló sárga burgonya
2-3 gerezd fokhagyma, összetörve
10 dkg kolozsvári szalonna, vékony szeletekre vágva
0,6 cl olívaolaj
0,2 cl balzsamecet
Teáskanálnyi oregánó
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
 
Pesto
Nagy marék petrezselyemlevél
Evőkanálnyi parmezán
1 dl olívaolaj
Tengeri só
Frissen facsart citromlé
 
A krumplit bő sós vízben kis lángon 15-20 percig előfőzzük. Ha beleszalad a villa kész is. Leöntjük a vizet, 10 percre betakarjuk konyharuhával. Közben felvágjuk a cukkínit, szalonnát. A paradicsomot „kibelezzük”, csak a húsára van szükség, amit nagyobb darabokra vágunk.
Az olívaolajat elkeverjük balzsamecettel, beleszórjuk az oregánót, 2-3 csipet sót, borsot. A krumplit meghámozzuk, nagyobb szeletekre vágjuk. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, elrendezzük a krumpliszeleteket, cukkínit, paradicsomot. Megszórjuk a szalonnával, kilapított fokhagymával, meglocsoljuk a balzsamecetes mártással, összeforgatjuk az egészet, vigyázva hogy a krumpli ne törjön nagyon szét. Még egy kevés sót, borsot szórunk rá, és még egy löket olívaolaj kerül a tetejére. 250 fokos (a lehető legmelegebb, villanysütőben hőlégkeverés is mehet) előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre. 15-20 perc után lehet óvatosan forgatni egyet hogy jól átpiruljon mindenütt.
Miközben a krumpli sül elkészíthetjük a petrezselymes pestot. Ehhez egy nagy marék petrezselymet amennyire lehet összetörünk, hozzáadjuk a parmezánt, csipet sót, pár csepp citromlevet majd felöntjük annyi olívaolajjal amennyi épp ellepi.
A krumplit tányérra szedjük, a tetejére parmezánt reszelünk és egy evőkanálnyi pestot helyezünk végül.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr772797382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása