Azaz töltött padlizsán paradicsomszósszal. Alapból a soutzoukakia nevű kaját akartam péntek este összerakni mivel egy étteremben így hívták ezt:

De mivel a neten található receptekben nem szerepelt a padlizsán én meg mindenképpen ilyesmit szerettem volna tovább keresgéltem. Így lett végül a papoutsakia az esti menü ami nagyjából fedte az elképzelésemet: nagy adag hús, padlizsán, paradicsomszósz. Az apropó pedig hogy görög kaját főztem a korfui nyaralásunk volt. Az elmúlt egy hetet végigstrandoltuk meg motoroztuk de ami legalább olyan mókás volt, végig is zabáltuk. Úgyhogy összeszedtem egykét új ötletet, és nyugtáztam hogy a tzatzikim van olyan jó mint amit a görögök összeraknak.
Kellbele (6 főre)
3 közepes méretű padlizsán
Kb 80 dkg nem paprikás grillkolbász ( a legkevésbé fűszeres, natúr v. bajor)
5 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 friss chilipaprika
Marék bazsalikomlevél
Marék petrezselyem, felaprítva
Pár szelet szikkadt kenyér falatnyi darabokra tépkedve
1 dl száraz vörösbor
2 dl víz
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
2 dl creme fraiche
Marék reszelt füstöltsajt
6 paradicsom, héja lehúzva, felkockázva
1 400 g-os paradicsomkonzerv
1 púpos teáskanál őrölt római kömény
1/3-nyi fahéjrúd
Olívaolaj
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
Zenemellé: Bonobo, Black sands
Italmellé: ouzo, mézes házipálinka, száraz vörösbor (nemtommilyenvolt sajnos)
A hagymát, fokhagymát, petrezselymet, chilit felaprítottam. A paradicsomokat leforráztam, a héját lehúztam, apróra kockákra vágtam és félretettem. A padlizsánokat hosszában félbe vágtam, a magos részeket kikapartam.
A széttépkedett kenyérdarabokat 1 dl vörösbor, 2 dl víz keverékbe áztattam.

