Könnyű kis tészta estére - Cukkinis carbonara
2010. június 19. írta: charliefirpo1

Könnyű kis tészta estére - Cukkinis carbonara

Ismét egy tészta , rajta vagyok no. Az egyik nagy kedvenc zöldségemből, a cukkiniből meg még nem csináltam carbonara-t ha jól rémlik úgyhogy most ez jött (illetve jutott eszembe). Egyik este viszonylag későn értem haza melóból, éhes voltam, cukkini meg pont volt otthon. Ez is egy nagyon egyszerű, szintén kurvagyors recept semmi hozzávalóval. És végülis nagyonfinom asszem. Ha a bacont elhagyja valaki akkor meg teljesen vega.

Kellbele (1 főre)
1/2 Cukkini (félbe majd 1 cm-es cikkekre vágva)
2 szelet baconszalonna vékony csíkokra vágva
1/4 doboz taiglatelle (vagy 3 gombóc)
1 tojás felverve
Marék reszelt parmezán
Marék reszelt trapista (vagy bármilyen viszonylag semleges ízű puhább sajt)
1,5 dl tejszín
Bors
Frissen őrölt fekete bors
Evőkanálnyi kakukkfűlevél apróra vágva
 
Zenemellé: Ott Blumenkraft
Italmellé: Budai Irsai Olivér Cuvée
 
Feltettem egy nagy lábasba vizet forrni. Közben felvágtam a cukkinit, bacont, kaukkfűvet. Egy nagy serpenyőben kis olívaolajat hevítettem és beleszórtam a szalonnát. Közepes lángon 1-2 percig pirítottam, majd hozzádobtam a cukkiniszeleteket is. Nagy lángon folyamatosan forgatva aranybarnára sütöttem a zöldséget, A végén megszórtam pár csipet sóval, borssal, apróra vágott kakukkfűvel és félretettem. Miközben a tészta főtt felvertem a tojást, hozzáadtam a reszelt parmezánt, trapistát, 1,5 dl tejszínt, csipet sót, csipet borsot és elkevertem. A tésztát kb 8 percig főztem, egy bögre főzőlevet félretettem, leszűrtem. A főzőlé akkor kell ha végén hígítani szeretnénk egy kicsit a mártáson ugye, de egyébként nem szükséges (kihogy szeresse). Na ennél a pontnál írta Olivér hogy most nagyon gyorsan kell dolgozni ami nem hülyeség, illetve aki szereti a rántottás tésztát annak tökmindegy. Merthogy a serpenyőbe amiben a cukkini sült és most pihent hozzáadtam a tésztát, egy korty főzőlevet és ráöntöttem a tojásos sajtos keveréket. Elég gyorsan jól át kell keverni mert különben a tojás elkezd rántottává alakulni ami ehetőség szempontjából nem nagy gond, viszont az összkép enyhén romlik. Nem árt ha 1-2 percig pihen a tészta szerintem hogy kicsit hűljön. Szóval elkevertem, tányérra szedtem, meglocsoltam egy kis olívaolajjal és jól megettem egy pohár borral lekísérve. Tésztát enni jau :D

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr72093187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidékimen! 2010.06.24. 11:28:53

Fúgáznám a fingóját!

charliefirpo1 2010.06.24. 20:09:29

Azt tudnám honnan szeded ezeket a szófordulatokat :D

Sunshinegirl 2010.06.27. 19:44:30

Húúú Erik ez nagyon jól hangzik, tuti megcsinálom a jövő héten! :)

Sunshinegirl 2010.06.27. 19:49:20

Ja és külön tetszik, hogy Zene mellé: OTT Blumenkraft!!! :D:D:D
süti beállítások módosítása