
A recept Gordoné, csak nem tett bele citromot meg vaníliáscukrot, ami viszont szerintem eléggé pásszol a zalmához.
Kellbele ( 2 főre):
1 nagyobb golden alma, meghámozva, kimagozva, vékony cikkekre vágva (ha lett volna magozóm akkor karikákra vágtam volna, de így előbb negyedekre, aztán vékony szeletekre)
1 tányérnyi méretű levelestészta (mirelit, nyújtott, ha egészben van akkor olyan 100 forint vastagra kell nyújtani)
Három evőkanál barnacukor
Egy evőkanál vaníliás cukor
Egy citrom reszelt héja
Egy evőkanálnyi olvasztott vaj
Két-három evőkanálnyi porcukor
Italmellé: egy bögre 2,8 %-os tej (nagyonjólesett estére, ha nem ittam volna végig a hétvégét és lett volna itthon lehet egy aszut iszok mellé)
Az almákat meghámoztuk, negyedekre vágtuk, a magházát meg ki és utána vékony szeletekre. Egy nagyobb tálban összekevertem három evőkanálnyi barnacukrot egy evőkanál vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Az almaszeleteket óvatosan átforgattam benne hogy jól befedje. Egy tepsire sütőpapírt fektettem, rá a tányérnyi levelestésztát, amit előtte kör alakúra vágtam. A tésztát megszurkáltam villával hogy ne emelkedjen fel sütés közben és kör alakban elosztottam rajta az almaszeleteket. A végén megkentem olvasztott vajjal és 240 fokra (nálam ez a max) előmelegített sütő legalsó polcára tettem 10 percre sülni.
