A recept Hugh Fernley Whittingstall-é, River cottage meg a kedvenc vasárnapi sorozatom. Vasárnap reggelente mostanában mindig erre nyitogatjuk a szemünket bár ma nem sikerült megnéznem mert még délelőtt kimásztam a konyhába hogy végre tényleg ebéd legyen ne korai vacsora. A levesre már nem emlékszem mikor csinálta, neten kutakodva leltem rá. Epret sikerült megint venni faszát a piacon még tegnap, de nem akartam sütit vagy ilyesmit csinálni mer az már volt multkor. Ez a leves meg elég jól hangzott. Egyrészt nem az a bonyolult történet, másrészt meg kell bele az epren kívül még édeskömény aminek kiváncsi voltam az ízére. Jaigen, meg vásárlás közben a Fővámtéren betévedtünk a Match (asszem match. de lehet más, azott az elejében) melletti gyros-oshoz. Nem gyrost akartunk enni csak szomsajak voltunk. Vagy a sors akarta így, mindensetre nemcsak gyros van ott, hanem pl. eredeti görög joghurt is....
Kellbele (2-3 főre):
25 dkg eper
Fél édeskömény felkockázva
Egy evőkanálnyi vaj
1,5 dl rosé bor (Wunderlich)
1 dl víz
3 evőkanál barnacukor
3 evőkanál sűrű joghurt, vagy joghurt és 20 %-os tejföl keveréke fele-fele arányban
Fél citrom leve
Zenemellé: Africaffé

Behűtve egy evőkanálnyi joghurttal ettük. Faszakis nyári gyümölcsleves.