Sertéshússal töltött ravioli sajtmártással
2010. április 05. írta: charliefirpo1

Sertéshússal töltött ravioli sajtmártással

A levest meg azért valamivel le kellett kisérni szombaton, bár eléggé televoltunk már ugye. Raviolit meg még sose csináltam, hamár a leves olasz volt akkor ahhoz valami olasz tészta illett volna.

Kellbele:

Sertéshúsos töltelék: a már jólbevélt keveréket csináltam, amivel a csirkét is megtöltöttem multkor
20 dkg darált sertéshús
1 marék reszelt parmezán
2 kakukkfűág összeaprítva
1 marék petrezselyem összevágva
1 tojás sárgája
1 marék darabolt fehérmandula még egy kicsit összeaprítva
három csipet só
bors
balzsamecet

Tészta:

10 púpozott evőkanál kenyérliszt
két csipet sáfrány
forró víz
három csipet só
2 tojás, 3 tojás sárgája
1 evőkanál olívaolaj

Sajtkrém
5 dkg gorgonzola
két evőkanál ricotta
1 marék reszelt trapista
2 dl tejszín
1 ujjnyi vaj
bors
két csipet só
Fél marék apróra vágott snidling

Először a tésztát készítettem el. Egy nagy tálba beleszitáltam a lisztet, megsóztam, megszórtam sáfránnyal, olívaolajat öntöttem rá, hozzáadtam a két tojást és három tojás sárgáját, meg kb 1 dl forróvizet és elkezdtem gyúrni. Mikor kezdett összeállni kitettem kilisztezett deszkára és szép simára dolgoztam össze. Ha kicsit száraz volt meglocsoltam vizzel, ha túl vizes kis liszttel. Kilisztezett folpackban félretettem pihenni.
Egy tálban összekevertem a sertéshúst, petrezselymet, parmezánt, mandulát, megszórtam sóval, frissen őrölt tarkaborssal, beledobtam a tojássárgáját és ráöntöttem három evőkanál balzsamecetet. Jól összedolgoztam ezt is és félretettem pihenni fél órára a hűtőbe.
A tésztát fél óra után négybe vágtam és kilisztezett gyúródeszkán kb cd lemez vastagra nyújtottam. Nagy négyzeteket vágtam, a széleit megkentem vízzel, a közepére tettem egy teáskanálnyi tölteléket és ráragasztottam a tetejére még egy tésztalapot. A széleit villával összenyomkodtam és félretettem a kész darabokat egy kilisztezett tálcára.
Egy nagy lábasban vizet forraltam, szórtam bele nyolc csipet sót, meg egy korty olívaolajat. A lábas tetejére egy serpenyőt tettem ami pont elfedte, ebbe szórtam bele a gorgonzolát, trapistát, ricottát és felolvasztottam egy ujjnyi vajjal. Mikor felolvadt hozzáöntöttem a tejszínt, egy kis sót és borsot szórtam rá, meg a snidlinget.
A lobogó vizbe beledobtam a tésztát és addig főztem ameddig fel nem jöttek a víz szinére. Hát röviden ennyi, megettük eztet is jól..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr831896970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csepa 2010.04.05. 21:59:49

A tészta gyúrásnak nem hinném, hogy valaha nekifogok, de a sajtszósz elkészítését elraktároztam. Hátha egyszer én is... :)
Legközelebb (egyszer majd) én főzök nektek!
süti beállítások módosítása