Medvehagymás tészta
2016. március 31. írta: charliefirpo1

Medvehagymás tészta

Az egyik leggyorsabb, legegyszerűbb, és talán a legszezonálisabb tészták egyike. És mit ad Isten, pont szezonja is van a medvehagymának.

medvehagymas-fussili-1.jpg

 

Hozzávalók

Nagy csokor medvehagyma,

5 dkg reszelt pecorino vagy parmezán,

5 dkg pancetta, vagy kolozsvári szalonna,

Evőkanálnyi fenyőmag,

Olívaolaj,

Fejenként 70-80 g durum tészta (fusilli, papardelle, spagetti, vagy ami épp kéznél van),

Tengeri só

A tésztát főzzük lobogó sós vízben al dentére. Közben a szalonnát kockázzuk fel, pirítsuk zsírjára egy nagyobb serpenyőben. Ha kevésnek találnák a kisült zsírt öntsünk hozzá kevés olívaolajat, majd keverjük hozzá a megfőtt tésztát.

Miközben fő a tészta és pirul a szalonna, készítsük el a medvehagymás pesztónkat is. A medvehagyma szárait vágjuk le, a leveleket dobjuk lobogó sós vízbe két percre. Szűrjük le, tegyük konyhai aprítóba a fenyőmaggal, reszelt sajttal, jókora löket olívaolajjal. Törjük össze, majd keverjük a szalonnás tésztához kevés főzővízzel. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr218549398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása