Sajttal töltött gomba, paradicsomszósszal
2012. január 11. írta: charliefirpo1

Sajttal töltött gomba, paradicsomszósszal

Kicsit olyan érzésem volt mikor ettük mintha egy gombáspizzát az alkotó részeire szedtünk volna aztán újból összeraktuk, kicsit máshogy.
A főbb elemek is ezt igazolják: egy jófajta paradicsomszósz, némi gomba, sajt.
Nem egy bonyolult dolog, de említettem is hogy ezért tetszett meg a könyv, egyszerű receptek is vannak benne bőven.
Azért egykis bibi volt a témában, a taleggio sajt. Sajnos telefonos segítséget kértem mer voltam olyan lökött hogy nem írtam fel bevásárlás előtt. Aztán persze félre is értettem (paleggio, peeersze) ahogy kell.
Szóval maradt a trapista. Mikor hazaértem még megnéztem mit is kellett volna. Könnyen olvadó krémes sajt. Majdnem eltaláltam.
De a lényegen nem változtat, gomba paradicsom, sajt. Jóféle.
Majd egyszer megsütöm taleggióval is.
 
 
Kellbele:
3 szardellafilé, felaprítva,
4 fej fokhagyma, felaprítva,
1 kimagozott, friss csilipaprika,
1 kis csokor friss bazsalikom,
2x400 g paradicsomkonzerv,
3-4 szárított paradicsom ha akad,
Fejenként 5-6 nagyobb fej gomba,
Nagy maréknyi reszelt sajt,
4-5 kakukkfűág levelei,
3-4 vékony szelet pancetta vagy bacon, vékony szeletekre vágva,
Vörösborecet,
Tengeri só,
Fekete bors,
Olívaolaj
 
 
A bazsalikom szárát felaprítjuk, kis lábasban kevés olívaolajon megpirítjuk a szardellafilével, fokhagymával, csilivel.
Hozzáadjuk a szárított paradicsomot, paradicsomkonzervet. Ha egész paradicsomokat vettünk krumplitörővel szétnyomkodjuk. Háromnegyed órát kis lángon rotyogtatjuk, a végén sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk egykét evőkanál vörösborecettel, beletépkedjük a bazsalikomleveleket, félretesszük.
Miközben a paradicsom rotyog, a gombákat megtisztítjuk, törzsüket kivágjuk.
Egy sütőtálat vagy magasabb falú tepsit kikenünk kevés olívaolajjal. Ha a szósz elkészült beleöntjük, a gombákat a mártásba rakjuk úgy hogy kb. a kalapok feléig, harmadáig lepje el.
Mindegyik fejet megszórunk egy kevés sóval, borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, majd egy-egy nagyobb kupac reszelt sajtot rakunk a közepébe. Rászórjuk a szalonnaszeleteket, néhány levél kakukkfűvel fűszerezzük, végiglocsoljuk olívaolajjal. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre (ameddig a sajt rá nem olvad, a gombák széle el nem kezd pirulni).

Megszórjuk még egy kevés bazsalikommal. Pirítós mehet hozzá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr533537883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása