Ropogósra sült bundáskenyér
2011. február 23. írta: charliefirpo1

Ropogósra sült bundáskenyér

Ami tulajdonképpen „rántott” kenyér is lehetne. Tegnap megéheztem aztán ezt dobta a gép. Akadt még egykis rozmaringos házi kenyér, bundáskenyeret meg már rég ettem, ilyet meg még nemis. Aszthiszem sikerült a kísérlet.

 
Kellbele:
1-2 szelet jó minőségű fűszeres kenyér, vagy sima kenyér 1 friss rozmarinággal
1-2 dl tej
1 felvert tojás
2-3 evőkanál liszt
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Csipet tengeri só
 
Szóval ha nincs kéznél épp házi rozmaringos kenyér akkor ez is működhet. A rozmaringleveleket apróra vágjuk. A kenyeret tejbe mártjuk (nem áztatjuk), amennyire lehet belenyomkodjuk az aprított rozmaringot úgy hogy azért egybemaradjon. Beleforgatjuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Nem kell hogy tökéletes rántotthús panír legyen, csak amolyan „rusztikus”.
Nagy adag olajat hevítünk, ha elég forró beledobjuk a szeleteket és aranybarnára pirítjuk, szalvétán lecsepegtetjük. Most épp az előzőleg leírt paradicsomot találtam ki hozzá mert akad még a hűtőben azis.

A bejegyzés trackback címe:

https://fast-food.blog.hu/api/trackback/id/tr812686172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása